Recept zoekresultatenHasselback casperitapompoenen en parmigianoslagroom
Delhaize logo
  • Hasselback casperitapompoenen en parmigianoslagroom
    B

Hasselback casperitapompoenen en parmigianoslagroom

door Line Couvreur
Hasselback casperitapompoenen en parmigianoslagroomB
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 4 casperitapompoenen (± 180 g/stuk)
  • 1/2 bussel tijm
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 1 dl room met 35% v.g.
  • 8 cl droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 4 casperitapompoenen (± 180 g/stuk)
  • 1/2 bussel tijm
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 1 dl room met 35% v.g.
  • 8 cl droge witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 40 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de pompoenen verticaal in 2 en verwijder de zaadjes. Leg 1⁄2 pompoen op een plank, met de snijkant naar onder, en klem hem tussen de stelen van 2 houten lepels. Snijd hem in fijne plakjes, zonder hem echter volledig door te snijden: de lepelstelen zullen het mes op de juiste hoogte stoppen. Snijd alle halve pompoenen op dezelfde manier en steek takjes tijm in de openingen. Leg de pompoenen in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie en de wijn. Kruid met peper en zout, voeg nog enkele takjes tijm toe en schuif 30 min. in de oven. Overgiet de pompoenen af en toe met hun braadvocht.
2
Bestrooi de halve pompoenen met geraspte parmigiano, verhoog de oventemperatuur tot 180°C en bak nog 10 min.
3
Klop de room stijf, kruid hem met peper, met een beetje zout en serveer hem als garnituur bij de pompoenen. Serveer als voorgerecht: draai de pompoenen om en lepel er het vruchtvlees uit!
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de pompoenen verticaal in 2 en verwijder de zaadjes. Leg 1⁄2 pompoen op een plank, met de snijkant naar onder, en klem hem tussen de stelen van 2 houten lepels. Snijd hem in fijne plakjes, zonder hem echter volledig door te snijden: de lepelstelen zullen het mes op de juiste hoogte stoppen. Snijd alle halve pompoenen op dezelfde manier en steek takjes tijm in de openingen. Leg de pompoenen in een ovenschaal en besprenkel ze met de olijfolie en de wijn. Kruid met peper en zout, voeg nog enkele takjes tijm toe en schuif 30 min. in de oven. Overgiet de pompoenen af en toe met hun braadvocht.
2
Bestrooi de halve pompoenen met geraspte parmigiano, verhoog de oventemperatuur tot 180°C en bak nog 10 min.
3
Klop de room stijf, kruid hem met peper, met een beetje zout en serveer hem als garnituur bij de pompoenen. Serveer als voorgerecht: draai de pompoenen om en lepel er het vruchtvlees uit!
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 4,1 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 2,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 121 kcal - Vetten: 9 g - Koolhydraten: 4,1 g - Vezels: 2 g - Eiwitten: 2,3 g
Vegetarisch
Herfst
Bijgerechten

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Gran Vegiano | Plantaardige alternatif geraspte
Nurishh Gran Vegiano | Plantaardige alternatif geraspte
150 gr
1+1 Online Only
4
75
Room 40%
Inex Room 40%
20 cl
2de tegen -50%
1
95
Bons Ventos Wit
Bons Ventos Bons Ventos Wit
75 cl
€2.99
2
99
€4,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Kruiden | Peper | 5 Bessen
Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
40 gr
1
99
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€13,18