1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg met zijn bakpapier op een ovenplaat en bedek het met een 2de vel bakpapier.
2
Schil de wortelen en snijd ze overlangs in 4. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de wortelen op. Besprenkel ze met honing en olijfolie, bestrijk ze goed langs alle kanten en verdeel ze over één enkele laag. Bestrooi met de helft van de tijm, kruid met peper en zout. Zet deze ovenplaat op de plaat met het bladerdeeg (zo is het deeg tussen de 2 platen geklemd, kan het niet rijzen en blijft het lekker knapperig). Schuif alles in de oven en bak ± 30 min. (houd in het oog).
3
Laat het deeg op een taartrooster afkoelen. Hak de hazelnoten grof. Meng de ricotta met peper, zout en de rest van de geriste tijm en smeer er het bladerdeeg mee in. Verdeel er de wortelen bovenop en bestrooi met de hazelnoten.
4
Laat het deeg niet zacht worden en dien de taart meteen op, met een lekker slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg met zijn bakpapier op een ovenplaat en bedek het met een 2de vel bakpapier.
2
Schil de wortelen en snijd ze overlangs in 4. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de wortelen op. Besprenkel ze met honing en olijfolie, bestrijk ze goed langs alle kanten en verdeel ze over één enkele laag. Bestrooi met de helft van de tijm, kruid met peper en zout. Zet deze ovenplaat op de plaat met het bladerdeeg (zo is het deeg tussen de 2 platen geklemd, kan het niet rijzen en blijft het lekker knapperig). Schuif alles in de oven en bak ± 30 min. (houd in het oog).
3
Laat het deeg op een taartrooster afkoelen. Hak de hazelnoten grof. Meng de ricotta met peper, zout en de rest van de geriste tijm en smeer er het bladerdeeg mee in. Verdeel er de wortelen bovenop en bestrooi met de hazelnoten.
4
Laat het deeg niet zacht worden en dien de taart meteen op, met een lekker slaatje.