Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFijne taart met gekaramelliseerde wortelen, hazelnoten en ricotta
Delhaize logo
  • Fijne taart met gekaramelliseerde wortelen, hazelnoten en ricotta
    C

Fijne taart met gekaramelliseerde wortelen, hazelnoten en ricotta

Fijne taart met gekaramelliseerde wortelen, hazelnoten en ricottaC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g wortelen
  • 4 takjes tijm
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 250 g ricotta
  • 1 plak bladerdeeg
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 700 g wortelen
  • 4 takjes tijm
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 250 g ricotta
  • 1 plak bladerdeeg
  • 2 el honing
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg met zijn bakpapier op een ovenplaat en bedek het met een 2de vel bakpapier.
2
Schil de wortelen en snijd ze overlangs in 4. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de wortelen op. Besprenkel ze met honing en olijfolie, bestrijk ze goed langs alle kanten en verdeel ze over één enkele laag. Bestrooi met de helft van de tijm, kruid met peper en zout. Zet deze ovenplaat op de plaat met het bladerdeeg (zo is het deeg tussen de 2 platen geklemd, kan het niet rijzen en blijft het lekker knapperig). Schuif alles in de oven en bak ± 30 min. (houd in het oog).
3
Laat het deeg op een taartrooster afkoelen. Hak de hazelnoten grof. Meng de ricotta met peper, zout en de rest van de geriste tijm en smeer er het bladerdeeg mee in. Verdeel er de wortelen bovenop en bestrooi met de hazelnoten.
4
Laat het deeg niet zacht worden en dien de taart meteen op, met een lekker slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg met zijn bakpapier op een ovenplaat en bedek het met een 2de vel bakpapier.
2
Schil de wortelen en snijd ze overlangs in 4. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de wortelen op. Besprenkel ze met honing en olijfolie, bestrijk ze goed langs alle kanten en verdeel ze over één enkele laag. Bestrooi met de helft van de tijm, kruid met peper en zout. Zet deze ovenplaat op de plaat met het bladerdeeg (zo is het deeg tussen de 2 platen geklemd, kan het niet rijzen en blijft het lekker knapperig). Schuif alles in de oven en bak ± 30 min. (houd in het oog).
3
Laat het deeg op een taartrooster afkoelen. Hak de hazelnoten grof. Meng de ricotta met peper, zout en de rest van de geriste tijm en smeer er het bladerdeeg mee in. Verdeel er de wortelen bovenop en bestrooi met de hazelnoten.
4
Laat het deeg niet zacht worden en dien de taart meteen op, met een lekker slaatje.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 159 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 11 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 3,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 159 kcal - Vetten: 10,5 g - Koolhydraten: 11 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 3,6 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tijm
4 takjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hazelnoot
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Honing
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peper

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Zout

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ricotta | Classico
Delhaize Ricotta | Classico
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Bladerdeeg | Vers
Delhaize Bladerdeeg | Vers
230 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
7
99
Totaal:
€1,78