1
Snipper het preiwit en de helft van het groen (bewaar de rest voor een gemixte soep).
2
Fruit de rijst 2 min. in een stoofpan, met de olijfolie, de tijm en het laurierblaadje. Voeg de prei toe en meng 2 min. Giet er 1,2 l water bij, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen.
3
Voeg de room en de erwtjes toe, breng de soep opnieuw aan de kook en breng ze verder op smaak. Snijd de zalm in blokjes, schep ze in de stoofpan en haal de pan van het vuur. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten.
4
Dien heel warm op, met 1 citroenpartje.
1
Snipper het preiwit en de helft van het groen (bewaar de rest voor een gemixte soep).
2
Fruit de rijst 2 min. in een stoofpan, met de olijfolie, de tijm en het laurierblaadje. Voeg de prei toe en meng 2 min. Giet er 1,2 l water bij, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen.
3
Voeg de room en de erwtjes toe, breng de soep opnieuw aan de kook en breng ze verder op smaak. Snijd de zalm in blokjes, schep ze in de stoofpan en haal de pan van het vuur. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten.
4
Dien heel warm op, met 1 citroenpartje.