1
Meng de bloem, de rietsuiker en het bakpoeder in een slakom en maak een kuiltje in het midden.
2
Hak de amandelen grof. Mix 90 g gehakte amandelen in de beker van de mixer fijn, met 1⁄3 van de amandeldrink en de eidooiers. Giet er de rest van de amandeldrink bij en mix opnieuw. Giet in de slakom en meng zorgvuldig met een klopper.
3
Klop de eiwitten met het zout tot stevig schuim. Roer ze onder het deeg.
4
Verwarm 2 grote braadpannen op een matig vuurtje. Smeer ze met behulp van een penseel met gesmolten boter in en schep er grote lepels deeg in. Strijk het deeg een beetje uit met de rug van de lepel en reken 2 à 3 min. baktijd per kant. Bak in totaal ± 16 pancakes, in 2 of 3 bakbeurten naargelang de grootte van de braadpannen.
5
Dien de pancakes warm op, met de petits-suisses en het verse fruit. Bestrooi met de rest van de gehakte amandelen, besprenkel met honing en laat het smaken!
1
Meng de bloem, de rietsuiker en het bakpoeder in een slakom en maak een kuiltje in het midden.
2
Hak de amandelen grof. Mix 90 g gehakte amandelen in de beker van de mixer fijn, met 1⁄3 van de amandeldrink en de eidooiers. Giet er de rest van de amandeldrink bij en mix opnieuw. Giet in de slakom en meng zorgvuldig met een klopper.
3
Klop de eiwitten met het zout tot stevig schuim. Roer ze onder het deeg.
4
Verwarm 2 grote braadpannen op een matig vuurtje. Smeer ze met behulp van een penseel met gesmolten boter in en schep er grote lepels deeg in. Strijk het deeg een beetje uit met de rug van de lepel en reken 2 à 3 min. baktijd per kant. Bak in totaal ± 16 pancakes, in 2 of 3 bakbeurten naargelang de grootte van de braadpannen.
5
Dien de pancakes warm op, met de petits-suisses en het verse fruit. Bestrooi met de rest van de gehakte amandelen, besprenkel met honing en laat het smaken!