Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPannenkoekennems met ananas en witte chocolade
Delhaize logo
  • Pannenkoekennems met ananas en witte chocolade
    D

Pannenkoekennems met ananas en witte chocolade

door Jeroen De Pauw
Pannenkoekennems met ananas en witte chocoladeD
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 4 eieren
  • 1 ananas
  • 4 takjes munt
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 5 dl volle melk
  • 250 g mascarpone
  • 200 g witte chocolade
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 25 g boter
  • 1 el zonnebloemolie
  • zout
  • 4 eieren
  • 1 ananas
  • 4 takjes munt
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 5 dl volle melk
  • 250 g mascarpone
  • 200 g witte chocolade
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 25 g boter
  • 1 el zonnebloemolie
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 15 min. kooktijd (+ 30 min. rusttijd en koeltijd)
1
Meng de bloem, de suiker en de helft van de melk met een klopper, tot er geen klonters meer zijn. Voeg de rest van de melk toe, de eieren, het zout en de zonnebloemolie (of een andere neutrale olie, naar keuze). Meng en laat 30 min. rusten, als je tijd hebt.
2
Laat de witte chocolade in stukken au bain-marie smelten. Giet in een slakom, voeg de mascarpone toe, meng tot een homogene crème en laat 30 min. in de koelkast opstijven.
3
Bak je pannenkoeken zoals gewoonlijk, met een beetje boter. Laat ze afkoelen.
4
Schil de ananas en verwijder de oogjes. Snijd hem verticaal in 4, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in fijne plakjes.
5
Dresseer een lepel wittechocoladecrème in de vorm van een brede strook in het midden van elke pannenkoek, voeg ananas en fijngehakte munt toe. Plooi in 2, plooi dan de zijkanten naar binnen en rol op, net als nems. Serveer op kamertemperatuur.
6
Tip: Meng naar eigen smaak een beetje kaneel onder het pannenkoekenbeslag.
1
Meng de bloem, de suiker en de helft van de melk met een klopper, tot er geen klonters meer zijn. Voeg de rest van de melk toe, de eieren, het zout en de zonnebloemolie (of een andere neutrale olie, naar keuze). Meng en laat 30 min. rusten, als je tijd hebt.
2
Laat de witte chocolade in stukken au bain-marie smelten. Giet in een slakom, voeg de mascarpone toe, meng tot een homogene crème en laat 30 min. in de koelkast opstijven.
3
Bak je pannenkoeken zoals gewoonlijk, met een beetje boter. Laat ze afkoelen.
4
Schil de ananas en verwijder de oogjes. Snijd hem verticaal in 4, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in fijne plakjes.
5
Dresseer een lepel wittechocoladecrème in de vorm van een brede strook in het midden van elke pannenkoek, voeg ananas en fijngehakte munt toe. Plooi in 2, plooi dan de zijkanten naar binnen en rol op, net als nems. Serveer op kamertemperatuur.
6
Tip: Meng naar eigen smaak een beetje kaneel onder het pannenkoekenbeslag.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 242 kcal - Vetten: 14,8 g - Koolhydraten: 20,1 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 242 kcal - Vetten: 14,8 g - Koolhydraten: 20,1 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,9 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Ananas
Delhaize Ananas
2 × 1,15 kg
2
99
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Mascarpone
    Delhaize Mascarpone
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    39
    Chocolade | Witte | Rijst
    Galak Chocolade | Witte | Rijst
    2 × 4 x 40 gr
    3
    99
    Suiker | Fijn | Kristal
    Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Zonnebloemolie | Bio
    Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      39
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €21,92