1
Doe de melk, de room, zout en de geperste lookteentjes in een kookpot. Voeg de in plakjes (3 mm) gesneden aardappelen toe, dek af en breng langzaam aan de kook. Laat 12 min. sudderen op heel zacht vuur : de aardappelen moeten gaar, maar toch nog vast zijn.
2
Wrijf intussen de champignons schoon met een keukendoek (spoel ze niet in water). Snij ze in plakjes en bak ze in een braadpan in 2 eetlepels olie tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Neem de gare aardappelen met een schuimspaan uit de kookpot en meng ze met de champignons. Verdeel alles over een ovenschaal.
5
Zet de kookpot met de melk terug op het vuur, voeg de helft van de parmezaan toe en de gesnipperde salieblaadjes. Verwarm zachtjes tot de kaas goed gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en giet op de aardappelen.
6
Bestrooi met de rest van de parmezaan en met de zadenmix. Zet 20 min. in de oven.
7
Maak een salade met de in twee gesneden kerstomaten, de spinazieblaadjes, 3 eetlepels olie, de azijn en een beetje zout. Serveer bij de gratin.
1
Doe de melk, de room, zout en de geperste lookteentjes in een kookpot. Voeg de in plakjes (3 mm) gesneden aardappelen toe, dek af en breng langzaam aan de kook. Laat 12 min. sudderen op heel zacht vuur : de aardappelen moeten gaar, maar toch nog vast zijn.
2
Wrijf intussen de champignons schoon met een keukendoek (spoel ze niet in water). Snij ze in plakjes en bak ze in een braadpan in 2 eetlepels olie tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Neem de gare aardappelen met een schuimspaan uit de kookpot en meng ze met de champignons. Verdeel alles over een ovenschaal.
5
Zet de kookpot met de melk terug op het vuur, voeg de helft van de parmezaan toe en de gesnipperde salieblaadjes. Verwarm zachtjes tot de kaas goed gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en giet op de aardappelen.
6
Bestrooi met de rest van de parmezaan en met de zadenmix. Zet 20 min. in de oven.
7
Maak een salade met de in twee gesneden kerstomaten, de spinazieblaadjes, 3 eetlepels olie, de azijn en een beetje zout. Serveer bij de gratin.