Recept zoekresultatenPolenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzola
Delhaize logo
  • Polenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzola
    B

Polenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzola

Polenta met kruiden, geroosterde tomaten, morieltjes en gorgonzolaB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 375 g polenta
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 80 g gorgonzola
  • 1 dl room
  • 300 g kerstomaten
  • 10 g rozemarijn
  • 10 g tijm
  • 10 g marjolein
  • 30 g gedroogde morieltjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 kl suiker
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el boter
  • peper
  • 375 g polenta
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 80 g gorgonzola
  • 1 dl room
  • 300 g kerstomaten
  • 10 g rozemarijn
  • 10 g tijm
  • 10 g marjolein
  • 30 g gedroogde morieltjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 kl suiker
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el boter
  • peper

Begin met koken

: 45 min
1
Hak de kruiden (rozemarijn, tijm en marjolein) fijn. Bereid de polenta volgens de instructies op de verpakking. Meng de geraspte parmigiano en de gehakte kruiden onder de polenta. Spreid de polenta uit over een vel bakpapier, druk even aan en laat volledig afkoelen. Steek met een stervormige uitsteekvorm sterretjes uit de polenta.
2
Zet een pannetje op het vuur met 2 el olijfolie en konfijt er de kerstomaten in gedurende 10 min. Kruid met zout, bestrooi met suiker en laat even karamelliseren.
3
Zet een pan op een zacht vuur met 1 el boter en bak er de morieltjes in gedurende 20 min. Giet de wijn en de room erbij, voeg de gorgonzola toe en kook nog 5 min verder. Kruid met peper en zout.
4
Zet een pan op het vuur met 1 el boter en bak er de polentasterretjes krokant in. Serveer er de gekonfijte tomaatjes en de morieltjes met gorgonzola bij.
1
Hak de kruiden (rozemarijn, tijm en marjolein) fijn. Bereid de polenta volgens de instructies op de verpakking. Meng de geraspte parmigiano en de gehakte kruiden onder de polenta. Spreid de polenta uit over een vel bakpapier, druk even aan en laat volledig afkoelen. Steek met een stervormige uitsteekvorm sterretjes uit de polenta.
2
Zet een pannetje op het vuur met 2 el olijfolie en konfijt er de kerstomaten in gedurende 10 min. Kruid met zout, bestrooi met suiker en laat even karamelliseren.
3
Zet een pan op een zacht vuur met 1 el boter en bak er de morieltjes in gedurende 20 min. Giet de wijn en de room erbij, voeg de gorgonzola toe en kook nog 5 min verder. Kruid met peper en zout.
4
Zet een pan op het vuur met 1 el boter en bak er de polentasterretjes krokant in. Serveer er de gekonfijte tomaatjes en de morieltjes met gorgonzola bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 179; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 17,4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 774,71
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 750; energie (kCal): 179; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 17,4; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 774,71
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Morel

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Polenta | Voorgekookt
Delhaize Polenta | Voorgekookt
450 gr
1
89
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Gorgonzola | Mascarpone
Delhaize Gorgonzola | Mascarpone
150 gr
3
49
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
2 × 250 gr
3 voor €5
1
99
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Marjolein
Santa Maria Kruiden | Marjolein
2 × 8 gr
2
95
Bons Ventos Wit
Bons Ventos Bons Ventos Wit
75 cl
€2.99
2
99
€4,99

Reeds in je keuken

Room 40%
Inex Room 40%
20 cl
2de tegen -50%
1
95
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€25,78