Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

De favoriete recepten van onze flexi-lovers

Ben jij al een trotse flexitariër of zit je vol goede voornemens om er een te worden? Dan zit je hier goed! Onze flexi-lovers delen op deze pagina heel wat inspiratie voor vegan en vegetarische gerechten voor elke dag. Wie die flexi-lovers precies zijn? Rasechte foodies met een liefde voor flexitarisme en de (h)eerlijke producten van Delhaize. In elk magazine delen ze tips & tricks om met flexibele ingrediënten te koken waar al je tafelgenoten blij van worden. Al hun beste veggie en vegan recepten verzamelden we hier, speciaal voor jou. Zo goed dat je er zelfs de grootste vleeseters mee overtuigt!

@simply.morane maakt pimped havermoutpap met rode vruchten

Een makkelijk, snel én evenwichtig ontbijt met al het beste van de natuur? Geen probleem voor Morane, die je gewoonlijke havermoutpap met gemak naar een hoger niveau tilt. Dat doet ze met verse rode vruchten van ‘t seizoen, avocado, en haar aanstekelijke enthousiasme. Als je deze breakfast bowl proeft, zet je ‘m vast vaker op je menu.

De quinoa burrito bowl van @ascookedbyginger

In deze heerlijk zomerse burrito bowl gebruikt Laurence aka @ascookedbyginger een basis van quinoa, aangevuld met vegetarisch gehakt, avocado, zwarte bonen en nog een heel resem aan verse groentjes en kruiden. Maar je burrito bowl is natuurlijk pas compleet met de zelfgemaakte volkoren tortillachips om ongegeneerd mee te dippen!

Naar het recept >

De vegetarische pastasalade van @ascookedbyginger

Laurence van @ascookedbyginger maakt een kleurrijke pastasalade. The flexi catch? De witte worsten zijn niet gemaakt van vlees, maar van oesterzwammen op smaak gebracht met peterselie en ui. Op die manier geniet écht iedereen mee van deze salade. Die is snel klaar, zit boordevol groenten en oogt feestelijk. Ideaal doordeweeks of als bijgerecht op je eerste picknick of barbecue van 't jaar.

Naar het recept >

Veggie burgers met halloumi van @simply.morane

Morane - op social media bekend als @simply.morane - zit boordevol smakelijke ideeën om je voluit voor plant-based gerechten te doen kiezen. Hier twist Morane een veggie burger met voorjaarsgroenten, halloumi en een smeuïge wortelpuree. Ben jij de volgende die voor deze vegetarische burger zwicht? Spoiler alert: ja, dat zul je zeker!

Naar het recept >

@toosplantbasedfood stelt haar traybake met tofu voor

Een verscheidenheid aan smaken en vitamines, niet veel werk én weinig afwas. Heb je nog meer redenen nodig om deze plantaardige traybake met tofu te proberen? We geven je er meteen nog drie in de vorm van lekkere seizoensgroenten: spruitjes, peer en rode biet. Een topper van flexi-lover Toos Plant Based Food om ongegeneerd van te genieten.

Naar het recept >

Knolselder uit de oven met pindasaus van @simply.morane

Flexi-lover Morane bekeert je met gemak tot een enthousiaste flexitariër, en als we dit recept zien, snappen we helemaal waarom. Wie had gedacht dat knolselder zo goed bij pindasaus past. Of is het andersom? Laat je oven het grote werk doen en steel daarna de show met dit verrassende gerecht, bij het aperitief of als hartige snack.

Naar het recept >

Maak kennis met onze flexi-lovers

  • Morane - @simply.morane

    Als voedingsdeskundige deelt Morane met plezier haar keukentips en recepten met al haar volgers. Haar doel? Bewijzen dat evenwichtig eten en plezier in de keuken samengaan.

  • Laurence - @ascookedbyginger

    Laurence uit Hasselt is een foodblogger met een kleine obsessie voor eten en een grote aanhang op Instagram. Haar easy peasy gerechten zijn gezellig en gezond.

  • Toos - @toosplantbasedfood

    Toos uit Gent is de leading lady achter Toos Plant Based Food: een blog met vegan recepten, online kook-cursussen en een gelijknamige Instagrampagina.