Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPimped havermoutpap met rood fruit
Delhaize logo
  • Pimped havermoutpap met rood fruit
    C

Pimped havermoutpap met rood fruit

Pimped havermoutpap met rood fruitC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
  • 1/2 bio appel
  • 125 g rodevruchtenmengeling
  • 1 dadel
  • 35 g havervlokken fijn Bio
  • plant-based haverdrink (of klassieke melk)
  • 1/2 kl witte miso
  • 1 snufje kaneel
  • 1/2 bio appel
  • 125 g rodevruchtenmengeling
  • 1 dadel
  • 35 g havervlokken fijn Bio
  • plant-based haverdrink (of klassieke melk)
  • 1/2 kl witte miso
  • 1 snufje kaneel

Begin met koken

: 10 min. + 5 à 15 min. kooktijd
1
Laat de havervlokken enkele uren (of minstens 30 min.) in water weken.
2
Laat ze uitlekken ze en doe ze in een steelpan met de miso, de halve appel in kleine blokjes, de gehakte dadel en de kaneel. Overgiet met haverdrink (of met melk) en laat, al roerend, op een zacht vuurtje sudderen, tot de havervlokken gekookt zijn en de appel- en dadelstukjes bijna gesmolten. Het mengsel zal tijdens het koken indikken, dat is volledig normaal! Proef en laat gerust nog wat koken, indien nodig met een beetje extra vloeistof. Giet er, zodra alles gekookt is, voldoende vloeistof bij, tot de textuur van een lekker smeuïge risotto.
3
Giet de porridge in een diep bord of in een kom en werk af met de rode vruchten. Garneer naar keuze eventueel ook met avocado of ander vers fruit, geroosterde boekweitgraantjes, geroosterde kokossnippers …
4
Tip: De kooktijd hangt af van de weektijd: als je de havervlokken een hele nacht laat weken, is je porridge in een mum van tijd klaar!
1
Laat de havervlokken enkele uren (of minstens 30 min.) in water weken.
2
Laat ze uitlekken ze en doe ze in een steelpan met de miso, de halve appel in kleine blokjes, de gehakte dadel en de kaneel. Overgiet met haverdrink (of met melk) en laat, al roerend, op een zacht vuurtje sudderen, tot de havervlokken gekookt zijn en de appel- en dadelstukjes bijna gesmolten. Het mengsel zal tijdens het koken indikken, dat is volledig normaal! Proef en laat gerust nog wat koken, indien nodig met een beetje extra vloeistof. Giet er, zodra alles gekookt is, voldoende vloeistof bij, tot de textuur van een lekker smeuïge risotto.
3
Giet de porridge in een diep bord of in een kom en werk af met de rode vruchten. Garneer naar keuze eventueel ook met avocado of ander vers fruit, geroosterde boekweitgraantjes, geroosterde kokossnippers …
4
Tip: De kooktijd hangt af van de weektijd: als je de havervlokken een hele nacht laat weken, is je porridge in een mum van tijd klaar!
Nutritionele informatie
C
Per 100 g : Energie : 113 kcal - Vetten : 1,3 g - Koolhydraten : 21,6 g - Vezels : 3,9 g - Eiwitten : 2,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g : Energie : 113 kcal - Vetten : 1,3 g - Koolhydraten : 21,6 g - Vezels : 3,9 g - Eiwitten : 2,1 g
Vegan
Ontbijt