1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de tortilla’s in met 2 el olijfolie en kruid ze lichtjes met zout. Stapel ze en snijd ze in 8 driehoeken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de tortilladriehoeken over en bak ze 8 à 10 min. in de oven goudbruin. Laat volledig afkoelen.
2
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
3
Plet de avocado met 1 el olijfolie, zout, peper en het sap van de halve citroen.
4
Snijd de kerstomaten in 4, hak de halve rode ui en hak ook enkele koriandersteeltjes. Meng er het sap van de halve limoen, peper en zout onder.
5
Fruit het gehakt met 1 el olijfolie en de burritokruiden. Voeg de gespoelde en uitgelekte zwarte bonen toe, samen met de uitgelekte mais. Fruit 1 min., voeg de quinoa toe en meng nog 1 min. op een vrij hoog vuur.
6
Verdeel de bereiding over 2 diepe borden. Voeg de tomatensalsa toe, guacamole en zure room. Bestrooi met koriander en serveer met de tortillachips.
7
Tip: Zet Tabasco en/of limoenpartjes op tafel om je bowl meer pit te geven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de tortilla’s in met 2 el olijfolie en kruid ze lichtjes met zout. Stapel ze en snijd ze in 8 driehoeken. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de tortilladriehoeken over en bak ze 8 à 10 min. in de oven goudbruin. Laat volledig afkoelen.
2
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
3
Plet de avocado met 1 el olijfolie, zout, peper en het sap van de halve citroen.
4
Snijd de kerstomaten in 4, hak de halve rode ui en hak ook enkele koriandersteeltjes. Meng er het sap van de halve limoen, peper en zout onder.
5
Fruit het gehakt met 1 el olijfolie en de burritokruiden. Voeg de gespoelde en uitgelekte zwarte bonen toe, samen met de uitgelekte mais. Fruit 1 min., voeg de quinoa toe en meng nog 1 min. op een vrij hoog vuur.
6
Verdeel de bereiding over 2 diepe borden. Voeg de tomatensalsa toe, guacamole en zure room. Bestrooi met koriander en serveer met de tortillachips.
7
Tip: Zet Tabasco en/of limoenpartjes op tafel om je bowl meer pit te geven.