1
Maak de snijbonen en groene bonen schoon door het topje en de draad aan de zijkant te verwijderen. Snijd de snijbonen in fijne schuine plakjes. Kook de boontjes afzonderlijk beetgaar in gezouten kokend water. Reken hiervoor telkens 5 à 6 minuten. Controleer voor je ze afgiet of de boontjes ‘al dente’ zijn. Verfris ze in ijswater, zo behouden ze hun frisse groene kleur.
2
Smelt in een steelpannetje ⅓ van de geklaarde boter en stoof er op een zacht vuur de fijngesneden sjalot in aan.
3
Spoel de zeetongen proper en verwijder eventuele bloedresten. Dep ze goed droog en wentel ze dan in de bloem, klop de overtollige bloem af. Verdeel de rest van de geklaarde boter in 2 anti-kleef pannen. Verwarm de boter en bak de zeetongen goudbruin op een stevig vuur, 5 minuten aan elke kant. Kruid af met peper en zout.
4
Ondertussen giet je de boontjes af en stoof ze samen aan in de steelpan met de sjalot. Breng ze op smaak met peper en zout. Schik ze op een dienschaal.
5
Haal de zeetongen uit de pan en schik ze op de groenten. Giet de boter uit de pan en maak ze schoon. Smelt hier de rest van de boter in. Strooi de fijngehakte peterselie over de vis en overgiet met de vers gesmolten boter. Dien onmiddellijk op met enkele kwartjes citroen en gestoomde aardappelen.
1
Maak de snijbonen en groene bonen schoon door het topje en de draad aan de zijkant te verwijderen. Snijd de snijbonen in fijne schuine plakjes. Kook de boontjes afzonderlijk beetgaar in gezouten kokend water. Reken hiervoor telkens 5 à 6 minuten. Controleer voor je ze afgiet of de boontjes ‘al dente’ zijn. Verfris ze in ijswater, zo behouden ze hun frisse groene kleur.
2
Smelt in een steelpannetje ⅓ van de geklaarde boter en stoof er op een zacht vuur de fijngesneden sjalot in aan.
3
Spoel de zeetongen proper en verwijder eventuele bloedresten. Dep ze goed droog en wentel ze dan in de bloem, klop de overtollige bloem af. Verdeel de rest van de geklaarde boter in 2 anti-kleef pannen. Verwarm de boter en bak de zeetongen goudbruin op een stevig vuur, 5 minuten aan elke kant. Kruid af met peper en zout.
4
Ondertussen giet je de boontjes af en stoof ze samen aan in de steelpan met de sjalot. Breng ze op smaak met peper en zout. Schik ze op een dienschaal.
5
Haal de zeetongen uit de pan en schik ze op de groenten. Giet de boter uit de pan en maak ze schoon. Smelt hier de rest van de boter in. Strooi de fijngehakte peterselie over de vis en overgiet met de vers gesmolten boter. Dien onmiddellijk op met enkele kwartjes citroen en gestoomde aardappelen.