⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenOsso buco met tomaat
Delhaize logo
  • Osso buco met tomaat
    A

Osso buco met tomaat

Osso buco met tomaatA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 sneden osso buco (± 1,2 kg)
  • 1 stengel selder
  • 3 blikken ‘Polpa’ Mutti (fijne tomatenpulp ‐ 3 x 400 g)
  • 500 g linguine
  • 50 g bloem
  • 2,5 dl rode wijn
  • 2 kl biokippenbouillon in poeder
  • 5 cl olijfolie
  • 50 g boter
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kruiden ’Italia mix’ Market Fresh
  • 1 wortel
  • 2 sjalotten
  • peper
  • 4 sneden osso buco (± 1,2 kg)
  • 1 stengel selder
  • 3 blikken ‘Polpa’ Mutti (fijne tomatenpulp ‐ 3 x 400 g)
  • 500 g linguine
  • 50 g bloem
  • 2,5 dl rode wijn
  • 2 kl biokippenbouillon in poeder
  • 5 cl olijfolie
  • 50 g boter
  • 3 takjes tijm
  • 4 takjes oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kruiden ’Italia mix’ Market Fresh
  • 1 wortel
  • 2 sjalotten

Begin met koken

: 15 min. + 2 u. kooktijd
1
Kruid de sneden osso buco met peper en zout. Haal ze door de bloem, tik er het de overtollige bloem af en bak ze op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de hete olijfolie en boter.
2
Snijd de geschilde wortel intussen in schijfjes. Snipper de selder, de sjalotten en de knoflook.
3
Haal het vlees uit de sauteerpan en fruit er de groenten, de knoflook, de tijm en de helft van de oregano gedurende 1 min. in. Leg er de sneetjes osso buco bovenop. Bestrooi ze met de Italiaanse kruidenmix en het bouillonpoeder. Voeg de rode wijn en de tomatenpulp toe. Zet het deksel op de pan en laat 1 u. op een heel zacht vuurtje sudderen. Haal het deksel van de pan en laat nog 1 u. koken. Breng verder op smaak.
4
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Serveer ze bij de osso buco. Werk af met de rest van de oregano.
1
Kruid de sneden osso buco met peper en zout. Haal ze door de bloem, tik er het de overtollige bloem af en bak ze op een matig vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, in een grote sauteerpan met de hete olijfolie en boter.
2
Snijd de geschilde wortel intussen in schijfjes. Snipper de selder, de sjalotten en de knoflook.
3
Haal het vlees uit de sauteerpan en fruit er de groenten, de knoflook, de tijm en de helft van de oregano gedurende 1 min. in. Leg er de sneetjes osso buco bovenop. Bestrooi ze met de Italiaanse kruidenmix en het bouillonpoeder. Voeg de rode wijn en de tomatenpulp toe. Zet het deksel op de pan en laat 1 u. op een heel zacht vuurtje sudderen. Haal het deksel van de pan en laat nog 1 u. koken. Breng verder op smaak.
4
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Serveer ze bij de osso buco. Werk af met de rest van de oregano.
Nutritionele informatie
A
Per portie: Energie: 948 kcal - Vetten: 25 g - Koolhydraten: 119 g - Vezels: 12 g - Eiwitten: 58 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 948 kcal - Vetten: 25 g - Koolhydraten: 119 g - Vezels: 12 g - Eiwitten: 58 g
Italiaans
Kids,Vaderdag
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Osso buco
4 sneden

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Tomaten | Tapenade
    Delhaize Tomaten | Tapenade
    110 gr
    2+1 gratis
    2
    19
    Pasta | Linguine
    Delhaize Pasta | Linguine
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
    Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
    75 cl
    2+1 gratis
    3
    99
    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2
    95
    Mais | Notenmix
    Delhaize Mais | Notenmix
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    29
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19
    Sjalotten | Verpakt | Bio
    Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
    500 gr
    Bio
      4
      79

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      €30,70

      Mis geen enkel voordeel

      Ontdek exclusieve voordelen. Log in.