⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenZalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé
Delhaize logo
  • Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé
    A

Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé

Zalmmoot, saus met bladpeterselie en tabouléA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • rode paprika
  • 10 g boter
  • 1 bussel bladpeterselie
  • fleur de sel
  • 150 g gries voor couscous
  • 1 kleine rode ui
  • 20 g lompviseieren
  • 5 cl olijfolie
  • 20 cl ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 4 zalmmoten
  • rode paprika
  • 10 g boter
  • 1 bussel bladpeterselie
  • fleur de sel
  • 150 g gries voor couscous
  • 1 kleine rode ui
  • 20 g lompviseieren
  • 5 cl olijfolie
  • 20 cl ontvette gevogeltebouillon
  • peper
  • 4 zalmmoten

Begin met koken

1
Houd voldoende plukjes bladpeterselie apart voor de versiering en hak de rest grof.
2
Houd een flink mespuntje apart voor de taboulé en doe de rest van de bladpeterselie in een steelpan met de gevogeltebouillon.
3
Verwarm 10 min op een matig vuur, neem van het vuur en mix. Zet opzij.
4
Meng de gries met de olijfolie. Doe daarbij de paprika, het bewaarde mespuntje gehakte peterselie en de fijngehakte ui. Doe er zout en peper op en zet onder kokend water. Laat 5 min zwellen.
5
Verbrokkel vervolgens met een vork.
6
Laat de boter smelten in een bakpan en braad daarin de zalmmoten aan elke zijde aan. Doe er zout en peper op.
7
Doe de lompviseieren in de saus en kruid bij met zout en peper.
8
Schik op elk bord een zalmmoot en een portie taboulé. Giet daarrond saus en versier met een takje peterselie.
1
Houd voldoende plukjes bladpeterselie apart voor de versiering en hak de rest grof.
2
Houd een flink mespuntje apart voor de taboulé en doe de rest van de bladpeterselie in een steelpan met de gevogeltebouillon.
3
Verwarm 10 min op een matig vuur, neem van het vuur en mix. Zet opzij.
4
Meng de gries met de olijfolie. Doe daarbij de paprika, het bewaarde mespuntje gehakte peterselie en de fijngehakte ui. Doe er zout en peper op en zet onder kokend water. Laat 5 min zwellen.
5
Verbrokkel vervolgens met een vork.
6
Laat de boter smelten in een bakpan en braad daarin de zalmmoten aan elke zijde aan. Doe er zout en peper op.
7
Doe de lompviseieren in de saus en kruid bij met zout en peper.
8
Schik op elk bord een zalmmoot en een portie taboulé. Giet daarrond saus en versier met een takje peterselie.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 688; energie (kCal): 165; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 647,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 688; energie (kCal): 165; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 647,62
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zoete puntpaprika | Rood
Delhaize Zoete puntpaprika | Rood
1 st
1
39
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Tarwegriesmeel
Anco Tarwegriesmeel
250 gr
1
05
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99
Lompviseieren | Rood
Gabriel Lompviseieren | Rood
50 gr
3
49
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Zalmfilet | Belle-Vue
Gabriel Zalmfilet | Belle-Vue
+/- 650 gr
+/-€
20
79

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Fleur de sel | Guerande
Delhaize Fleur de sel | Guerande
125 gr
3
55
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€34,89