⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGelakte kippenbout met sinaasappel
Delhaize logo
  • Gelakte kippenbout met sinaasappel

Gelakte kippenbout met sinaasappel

Gelakte kippenbout met sinaasappel
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 kippenbouten
  • 1 sjalot
  • 2 sinaasappelen
  • 2 el ahornsiroop
  • aromatische mix: rucola, koriander, kervel, bieslook, …
  • balsamico-azijn
  • fleur de sel
  • peper
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 4 kippenbouten
  • 1 sjalot
  • 2 sinaasappelen
  • 2 el ahornsiroop
  • aromatische mix: rucola, koriander, kervel, bieslook, …
  • balsamico-azijn
  • fleur de sel
  • peper
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon

Begin met koken

1
Pel de sjalot en hak ze fijn. Doe in een kookpan met de gevogeltebouillon en laat 2 min. sudderen.
2
Doe er dan de kippenbouten en het sap van de sinaasappelen bij. Doe er zout en peper op.
3
Laat 10 min. sudderen, terwijl je regelmatig omroert. Doe er dan de ahornsiroop bij die je aanlengde in 2 eetlepels water, en laat voortkoken totdat de bouten gekarameliseerd zijn. Kruid bij indien nodig.
4
Maak de verse kruiden schoon en meng ze voorzichtig in een kom. Doe er zout en peper op. Doe er dan 1 eetlepel balsamicoazijn bij.
5
Schik op elk bord een kippenbout en dien op met salade. Geniet ervan met een snede gedesemd brood.
1
Pel de sjalot en hak ze fijn. Doe in een kookpan met de gevogeltebouillon en laat 2 min. sudderen.
2
Doe er dan de kippenbouten en het sap van de sinaasappelen bij. Doe er zout en peper op.
3
Laat 10 min. sudderen, terwijl je regelmatig omroert. Doe er dan de ahornsiroop bij die je aanlengde in 2 eetlepels water, en laat voortkoken totdat de bouten gekarameliseerd zijn. Kruid bij indien nodig.
4
Maak de verse kruiden schoon en meng ze voorzichtig in een kom. Doe er zout en peper op. Doe er dan 1 eetlepel balsamicoazijn bij.
5
Schik op elk bord een kippenbout en dien op met salade. Geniet ervan met een snede gedesemd brood.
Nutritionele informatie
Energie: 212 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouten met rug| Kip | Maxi pack
Delhaize Bouten met rug| Kip | Maxi pack
+/- 1,4 kg
+/-€
7
70
Sjalotten | Verpakt | Bio
Delhaize Sjalotten | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    3
    99
    Eetsinaasappels
    Delhaize Eetsinaasappels
    2 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    49
    Esdoorn | Siroop | Bio
    Maple Joe® Esdoorn | Siroop | Bio
    250 gr
    Bio
      5
      89
      Kruiden | Koriander | Blaadjes
      Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
      10 gr
      2
      95
      Azijn | Balsamico | Modena
      Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
      50 cl
      2
      09
      Bouillon| Kip
      Fundo Bouillon| Kip
      46,5 cl
      2de tegen -50%
      4
      69

      Reeds in je keuken

      Fleur de sel | Guerande
      Delhaize Fleur de sel | Guerande
      125 gr
      3
      55
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Totaal:
      +/-€30,80