1
Breng in een kookpan een grote hoeveelheid zout water aan de kook.
2
Pel de look en de ui en hak ze fijn.
3
Verhit in een bakpan de olie op een matig vuur en laat daarin de look en de ui slinken.
4
Overgiet vervolgens met de witte wijn en de bouillon en laat tot de helft inkoken.
5
Was de schelpdieren zorgvuldig in gezouten water.
6
Herhaal deze bewerking indien nodig twee of drie keer, totdat alle eventuele zand verwijderd is.
7
Doe ze bij de jus samen met de fijngehakte bladpeterselie en laat ongeveer 3 minuten stoven op een zacht vuur (de schelpen moeten opengaan).
8
Zet een deksel op de pan en zet opzij naast het vuur.
9
Dompel de pasta in de kookpan en kook hem al dente (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in ongeveer 18 minuten.
10
Laat uitlekken in een vergiet, nadat je eerst 1 pollepel kookvocht opzij hebt gezet.
11
Leg in de braadpan met de schelpen en meng. Verwarm dit alles enkele minuten op een zacht vuur. Leng aan met 2 tot 3 eetlepels kookvocht, draai er nog eens met de pepermolen over, doe er zout op en dien meteen op.
1
Breng in een kookpan een grote hoeveelheid zout water aan de kook.
2
Pel de look en de ui en hak ze fijn.
3
Verhit in een bakpan de olie op een matig vuur en laat daarin de look en de ui slinken.
4
Overgiet vervolgens met de witte wijn en de bouillon en laat tot de helft inkoken.
5
Was de schelpdieren zorgvuldig in gezouten water.
6
Herhaal deze bewerking indien nodig twee of drie keer, totdat alle eventuele zand verwijderd is.
7
Doe ze bij de jus samen met de fijngehakte bladpeterselie en laat ongeveer 3 minuten stoven op een zacht vuur (de schelpen moeten opengaan).
8
Zet een deksel op de pan en zet opzij naast het vuur.
9
Dompel de pasta in de kookpan en kook hem al dente (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in ongeveer 18 minuten.
10
Laat uitlekken in een vergiet, nadat je eerst 1 pollepel kookvocht opzij hebt gezet.
11
Leg in de braadpan met de schelpen en meng. Verwarm dit alles enkele minuten op een zacht vuur. Leng aan met 2 tot 3 eetlepels kookvocht, draai er nog eens met de pepermolen over, doe er zout op en dien meteen op.