Recept zoekresultatenZalm in de oven met krieltjes en asperges
Delhaize logo
  • Zalm in de oven met krieltjes en asperges
    B

Zalm in de oven met krieltjes en asperges

door Sofie Dumont
Zalm in de oven met krieltjes en aspergesB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 750 hele zalmfilet zonder vel (+- 800g)
  • 1 bussel groene asperges
  • 500 g krieltjes
  • 1 citroen
  • 150 g Kalamataolijven
  • 2 volle el kappertjes
  • 5 el olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • peper en zout
  • 1 biosinaasappel (voor de saus)
  • 1,5 dl olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • 1 ruime el honing (voor de saus)
  • 1 el mosterd (voor de saus)
  • 750 hele zalmfilet zonder vel (+- 800g)
  • 1 bussel groene asperges
  • 500 g krieltjes
  • 1 citroen
  • 150 g Kalamataolijven
  • 2 volle el kappertjes
  • 5 el olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • peper en zout
  • 1 biosinaasappel (voor de saus)
  • 1,5 dl olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • 1 ruime el honing (voor de saus)
  • 1 el mosterd (voor de saus)

Begin met koken

: 20 min. (+ 15 min. kooktijd)
1
Kook de krieltjes in de schil, op je eigen manier.
2
Verwarm de oven voor op 230°C. Smeer de bodem van een grote ovenschaal in met olie en bestrooi met peper en zout. Controleer de zalmfilet nog even op graten. Leg hem in de ovenschaal en smeer hem in met olijfolie.
3
Breek het harde uiteinde van de asperges af en bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie.
4
Plet de gekookte krieltjes lichtjes met een groot mes en snijd de citroen in 8. Meng de aardappelen, de citroenpartjes, de olijven, de kappertjes, 2 el olijfolie en peper. Schik ze rond de zalm, leg er de asperges bovenop, bestrooi met 4 takjes tijm en schuif 15 min. in de oven.
5
Maak intussen de saus: meng de honing en de mosterd. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe, terwijl je de saus met een garde opklopt, net als een mayonaise. Voeg 1 el geraspte sinaasappelzeste en het sap van een halve sinaasappel toe.
6
Bestrooi de zalm met verse tijm en geef er de saus apart bij.
1
Kook de krieltjes in de schil, op je eigen manier.
2
Verwarm de oven voor op 230°C. Smeer de bodem van een grote ovenschaal in met olie en bestrooi met peper en zout. Controleer de zalmfilet nog even op graten. Leg hem in de ovenschaal en smeer hem in met olijfolie.
3
Breek het harde uiteinde van de asperges af en bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie.
4
Plet de gekookte krieltjes lichtjes met een groot mes en snijd de citroen in 8. Meng de aardappelen, de citroenpartjes, de olijven, de kappertjes, 2 el olijfolie en peper. Schik ze rond de zalm, leg er de asperges bovenop, bestrooi met 4 takjes tijm en schuif 15 min. in de oven.
5
Maak intussen de saus: meng de honing en de mosterd. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe, terwijl je de saus met een garde opklopt, net als een mayonaise. Voeg 1 el geraspte sinaasappelzeste en het sap van een halve sinaasappel toe.
6
Bestrooi de zalm met verse tijm en geef er de saus apart bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 869; energie (kCal): 210; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 763,98
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 869; energie (kCal): 210; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 763,98
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmhaasje
Delhaize Zalmhaasje
3 × +/- 250 gr
2de tegen -40%
+/-€
9
62
Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
165 gr
2de tegen -50%
7
09
Mini | kriel 500g
Delhaize Mini | kriel 500g
500 gr
1
89
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Olijven | Kalamata | Zonder pit
Delhaize Olijven | Kalamata | Zonder pit
2 × 130 gr
2
49
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Eetsinaasappels
Delhaize Eetsinaasappels
2 kg
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
3
49
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Totaal:
+/-€52,83