1
Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de gehalveerde tomaten op, met de snijkant naar boven. Hak de rozemarijn, 2 takjes tijm en 2 takjes oregano. Bestrooi de tomaten met de gehakte kruiden, suiker en Espelettepeper. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en braad ze 50 min. in de oven.
2
Meng 5 cl olijfolie met 2 takjes tijm, 2 takjes oregano en de geraspte citroenzeste in een grote schaal. Voeg de roodbaarsfilets toe, wentel ze goed in de olie, kruid ze met peper en laat ze rusten.
3
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Laat 25 min. sudderen.
4
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en kook ze 2 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
5
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met de boter, 4 geriste takjes tijm, 5 el olijfolie, peper en zout.
6
Fruit de asperges en de gekonfijte tomaten op een vrij hoog vuur in een braadpan met 1 el olijfolie. Schroei de vis met zijn marinade 1 min. per kant dicht in een hete braadpan. Breng alles verder op smaak en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de gehalveerde tomaten op, met de snijkant naar boven. Hak de rozemarijn, 2 takjes tijm en 2 takjes oregano. Bestrooi de tomaten met de gehakte kruiden, suiker en Espelettepeper. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en braad ze 50 min. in de oven.
2
Meng 5 cl olijfolie met 2 takjes tijm, 2 takjes oregano en de geraspte citroenzeste in een grote schaal. Voeg de roodbaarsfilets toe, wentel ze goed in de olie, kruid ze met peper en laat ze rusten.
3
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water en breng aan de kook. Laat 25 min. sudderen.
4
Verwijder het harde uiteinde van de asperges en kook ze 2 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
5
Giet de aardappelen af en plet ze tot puree met de boter, 4 geriste takjes tijm, 5 el olijfolie, peper en zout.
6
Fruit de asperges en de gekonfijte tomaten op een vrij hoog vuur in een braadpan met 1 el olijfolie. Schroei de vis met zijn marinade 1 min. per kant dicht in een hete braadpan. Breng alles verder op smaak en serveer.