Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegrilde zalm en asperges met saliebotersaus
Delhaize logo
A

Gegrilde zalm en asperges met saliebotersaus

Gegrilde zalm en asperges met saliebotersausA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 filets zalmfilets
  • 4 bussels groene asperges
  • 1 citroen
  • 80 g geklaarde boter ('Beurre des Chefs' van Carlsbourg)
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes verse tijm
  • 1/2 bussel salie
  • 1 gousse teentje look
  • peper en zout
  • 4 filets zalmfilets
  • 4 bussels groene asperges
  • 1 citroen
  • 80 g geklaarde boter ('Beurre des Chefs' van Carlsbourg)
  • 3 el olijfolie
  • 4 takjes verse tijm
  • 1/2 bussel salie
  • 1 gousse teentje look
  • peper en zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Verwarm de oven voor op 120°C en verwarm een droge grillpan op een matig vuur.
2
Verwijder het harde onderste gedeelte van de asperges (je hoeft ze niet te schillen). Besprenkel ze met 3 el olijfolie en kruid bij met peper en zout. Leg ze in de warme pan en rooster ze aan alle kanten.
3
Laat ondertussen de geklaarde boter in een steelpan op een zacht vuurtje smelten. Voeg er een beetje geraspte citroenzeste aan toe (± 1 kl), het citroensap, de helft van de gehakte salieblaadjes en het hele teentje knoflook (gepeld en lichtjes geplet). Kruid vervolgens met peper en zout. Houd warm op een zacht vuurtje.
4
Besprenkel de zalmfilets met 3 el olijfolie, kruid met peper en zout en voeg de geriste tijm toe. Haal de asperges uit de pan en houd ze warm in de oven. Bak de zalmfilets 1.30 min. per kant in dezelfde hete grillpan. Haal de pan van het vuur, laat de zalmfilets 1 min. rusten en bestrooi met de rest van de gehakte salie.
5
Dien de zalm op met de asperges en besprenkel met de salieboter.
1
Verwarm de oven voor op 120°C en verwarm een droge grillpan op een matig vuur.
2
Verwijder het harde onderste gedeelte van de asperges (je hoeft ze niet te schillen). Besprenkel ze met 3 el olijfolie en kruid bij met peper en zout. Leg ze in de warme pan en rooster ze aan alle kanten.
3
Laat ondertussen de geklaarde boter in een steelpan op een zacht vuurtje smelten. Voeg er een beetje geraspte citroenzeste aan toe (± 1 kl), het citroensap, de helft van de gehakte salieblaadjes en het hele teentje knoflook (gepeld en lichtjes geplet). Kruid vervolgens met peper en zout. Houd warm op een zacht vuurtje.
4
Besprenkel de zalmfilets met 3 el olijfolie, kruid met peper en zout en voeg de geriste tijm toe. Haal de asperges uit de pan en houd ze warm in de oven. Bak de zalmfilets 1.30 min. per kant in dezelfde hete grillpan. Haal de pan van het vuur, laat de zalmfilets 1 min. rusten en bestrooi met de rest van de gehakte salie.
5
Dien de zalm op met de asperges en besprenkel met de salieboter.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 537; energie (kCal): 129; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 697,63
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 537; energie (kCal): 129; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 697,63
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmhaasje
Delhaize Zalmhaasje
2 × +/- 250 gr
2de tegen -40%
+/-€
9
62
Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
Hak Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
165 gr
2de tegen -50%
7
09
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
11 gr
-10% voor 3
2
95
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€36,90