1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
2
Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout, samen met de fijngeraspte zeste van 1 citroen. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet het deeg in de bakvorm en schuif 40 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
3
Gril de geschaafde amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Klop de room en de Philadelphia stevig op, voeg de bloemsuiker toe en klop nog een beetje. Bewaar in de koelkast.
5
Verdeel de crème net voor het opdienen over de taart, werk af met fijngesnipperde citroenzeste en bestrooi met gegrilde amandelen.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
2
Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout, samen met de fijngeraspte zeste van 1 citroen. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet het deeg in de bakvorm en schuif 40 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
3
Gril de geschaafde amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Klop de room en de Philadelphia stevig op, voeg de bloemsuiker toe en klop nog een beetje. Bewaar in de koelkast.
5
Verdeel de crème net voor het opdienen over de taart, werk af met fijngesnipperde citroenzeste en bestrooi met gegrilde amandelen.