Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenYoghurtcake met citroen
Delhaize logo
  • Yoghurtcake met citroen
    D

Yoghurtcake met citroen

door Gema Gomez
Yoghurtcake met citroenD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 3 eieren
  • 3 el amandelschilfers
  • 125 g Philadelphia Original
  • 6 cl room met 35% vetgehalte
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 225 g bloem
  • 190 g kristalsuiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 2 biocitroenen
  • 1,2 dl culinaire olijfolie
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 3 el amandelschilfers
  • 125 g Philadelphia Original
  • 6 cl room met 35% vetgehalte
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 225 g bloem
  • 190 g kristalsuiker
  • 2 el bloemsuiker
  • 2 biocitroenen
  • 1,2 dl culinaire olijfolie
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 20 min. + 40 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
2
Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout, samen met de fijngeraspte zeste van 1 citroen. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet het deeg in de bakvorm en schuif 40 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
3
Gril de geschaafde amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Klop de room en de Philadelphia stevig op, voeg de bloemsuiker toe en klop nog een beetje. Bewaar in de koelkast.
5
Verdeel de crème net voor het opdienen over de taart, werk af met fijngesnipperde citroenzeste en bestrooi met gegrilde amandelen.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
2
Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout, samen met de fijngeraspte zeste van 1 citroen. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet het deeg in de bakvorm en schuif 40 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
3
Gril de geschaafde amandelen op een matig vuurtje, in een antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof.
4
Klop de room en de Philadelphia stevig op, voeg de bloemsuiker toe en klop nog een beetje. Bewaar in de koelkast.
5
Verdeel de crème net voor het opdienen over de taart, werk af met fijngesnipperde citroenzeste en bestrooi met gegrilde amandelen.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 298 kcal - Vetten: 16,5 g - Koolhydraten: 30,8 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 6,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 298 kcal - Vetten: 16,5 g - Koolhydraten: 30,8 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 6,1 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren
365 Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren
12 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
59
Amandelen | Geschaafd
Delhaize Amandelen | Geschaafd
200 gr
4
15
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
2de tegen -40%
Bio
    4
    99
    Bloemsuiker
    Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
    250 gr
    0
    79
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    85

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €17,81