⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenBanana bread met chocoladegranola
Delhaize logo
  • Banana bread met chocoladegranola
    D

Banana bread met chocoladegranola

door Whoogy's
Banana bread met chocoladegranolaD
Makkelijk
> 60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 2 eieren
  • 900 g rijpe bananen
  • 90 g granola Gr’eat Joy met hazelnoten en pure chocolade
  • 180 g bloem
  • 50 g rietsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 8 g bakpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 150 g boter
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1 snuifje fleur de sel
  • 2 eieren
  • 900 g rijpe bananen
  • 90 g granola Gr’eat Joy met hazelnoten en pure chocolade
  • 180 g bloem
  • 50 g rietsuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 8 g bakpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 150 g boter
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1 snuifje fleur de sel

Begin met koken

: 25 min. (+ 50 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Houd 1 banaan apart en schil de andere: je hebt 550 g netto nodig. Plet ze in een slakom met een vork. Roer er de 2 soorten suiker onder, de eieren, de gesmolten boter en meng tot een homogeen deeg.
2
Snijd het vanillestokje overlangs in 2 en schraap er het merg uit in het deeg, met behulp van een scherp mesje,. Voeg ook de kaneel toe, de fleur de sel, het bakpoeder en de helft van de granola. Stamp de rest van de granola tot poeder en voeg het toe aan het deeg. Meng krachtig tot een glad en homogeen resultaat.
3
Bekleed een springvorm met bakpapier en schep er het deeg in. Schil de laatste banaan, snijd ze overlangs in 2 en leg ze op het deeg. Schuif 50 min. in de oven. Prik met een klein mesje in de banana bread om te controleren of hij gebakken is: het mesje moet er droog uit komen. Bak indien nodig nog 10 min.
4
Laat 10 min. rusten, ontvorm, laat op een rooster afkoelen en tast toe!
5
Tip: Heb je overrijpe en niet meer zo smakelijke bananen in huis? Dit recept is ideaal om ze niet te verspillen!
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Houd 1 banaan apart en schil de andere: je hebt 550 g netto nodig. Plet ze in een slakom met een vork. Roer er de 2 soorten suiker onder, de eieren, de gesmolten boter en meng tot een homogeen deeg.
2
Snijd het vanillestokje overlangs in 2 en schraap er het merg uit in het deeg, met behulp van een scherp mesje,. Voeg ook de kaneel toe, de fleur de sel, het bakpoeder en de helft van de granola. Stamp de rest van de granola tot poeder en voeg het toe aan het deeg. Meng krachtig tot een glad en homogeen resultaat.
3
Bekleed een springvorm met bakpapier en schep er het deeg in. Schil de laatste banaan, snijd ze overlangs in 2 en leg ze op het deeg. Schuif 50 min. in de oven. Prik met een klein mesje in de banana bread om te controleren of hij gebakken is: het mesje moet er droog uit komen. Bak indien nodig nog 10 min.
4
Laat 10 min. rusten, ontvorm, laat op een rooster afkoelen en tast toe!
5
Tip: Heb je overrijpe en niet meer zo smakelijke bananen in huis? Dit recept is ideaal om ze niet te verspillen!
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 1098 kcal - Vetten: 12,9 g - Koolhydraten: 31,7 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 3,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 1098 kcal - Vetten: 12,9 g - Koolhydraten: 31,7 g - Vezels: 2,4 g - Eiwitten: 3,8 g
Vegetarisch
Snack

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bananen | BIO
Delhaize Bananen | BIO
2 × 850 gr
Bio
    2
    15
    Granola Mix
    Delhaize Granola Mix
    200 gr
    3
    99
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    85
    Aroma | Vanille
    Vahiné Aroma | Vanille
    20 cl
    3
    99
    Kruiden | Kaneel | Stokjes
    Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
    13 gr
    1
    19
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55

    Reeds in je keuken

    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Zachte boter | Opgeklopt
    Balade Zachte boter | Opgeklopt
    2 × 130 gr
    3
    35
    Totaal:
    €23,15