1
Verwarm de oven voor op 170°C. Houd 1 banaan apart en schil de andere: je hebt 550 g netto nodig. Plet ze in een slakom met een vork. Roer er de 2 soorten suiker onder, de eieren, de gesmolten boter en meng tot een homogeen deeg.
2
Snijd het vanillestokje overlangs in 2 en schraap er het merg uit in het deeg, met behulp van een scherp mesje,. Voeg ook de kaneel toe, de fleur de sel, het bakpoeder en de helft van de granola. Stamp de rest van de granola tot poeder en voeg het toe aan het deeg. Meng krachtig tot een glad en homogeen resultaat.
3
Bekleed een springvorm met bakpapier en schep er het deeg in. Schil de laatste banaan, snijd ze overlangs in 2 en leg ze op het deeg. Schuif 50 min. in de oven. Prik met een klein mesje in de banana bread om te controleren of hij gebakken is: het mesje moet er droog uit komen. Bak indien nodig nog 10 min.
4
Laat 10 min. rusten, ontvorm, laat op een rooster afkoelen en tast toe!
5
Tip: Heb je overrijpe en niet meer zo smakelijke bananen in huis? Dit recept is ideaal om ze niet te verspillen!
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Houd 1 banaan apart en schil de andere: je hebt 550 g netto nodig. Plet ze in een slakom met een vork. Roer er de 2 soorten suiker onder, de eieren, de gesmolten boter en meng tot een homogeen deeg.
2
Snijd het vanillestokje overlangs in 2 en schraap er het merg uit in het deeg, met behulp van een scherp mesje,. Voeg ook de kaneel toe, de fleur de sel, het bakpoeder en de helft van de granola. Stamp de rest van de granola tot poeder en voeg het toe aan het deeg. Meng krachtig tot een glad en homogeen resultaat.
3
Bekleed een springvorm met bakpapier en schep er het deeg in. Schil de laatste banaan, snijd ze overlangs in 2 en leg ze op het deeg. Schuif 50 min. in de oven. Prik met een klein mesje in de banana bread om te controleren of hij gebakken is: het mesje moet er droog uit komen. Bak indien nodig nog 10 min.
4
Laat 10 min. rusten, ontvorm, laat op een rooster afkoelen en tast toe!
5
Tip: Heb je overrijpe en niet meer zo smakelijke bananen in huis? Dit recept is ideaal om ze niet te verspillen!