Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGemarmerde yoghurtcake
Delhaize logo
  • Gemarmerde yoghurtcake
    D

Gemarmerde yoghurtcake

door Gema Gomez
Gemarmerde yoghurtcakeD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 3 eieren
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 5 cl room 20% vg
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 225 g bloem
  • 170 g Callets van pure chocolade
  • 190 g kristalsuiker
  • 1 el kristalsuiker
  • 1,2 dl zonnebloemolie
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 3 eieren
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 5 cl room 20% vg
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 225 g bloem
  • 170 g Callets van pure chocolade
  • 190 g kristalsuiker
  • 1 el kristalsuiker
  • 1,2 dl zonnebloemolie
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 25 min. + 40 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
2
Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet ⅔ van het deeg in de bakvorm (520 g).
3
Smelt 70 g chocoladedruppels au bain-marie of in de microgolfoven (1 min. op 600 W) en meng ze met de rest van het deeg. Verdeel op voldoende afstand van elkaar lepeltjes chocoladedeeg over het natuurdeeg.Steek er telkens verticaal een lepelsteel in en beweeg de lepel om een gemarmerd effect te creëren. Schuif 40 à 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Smelt 1 el fijne kristalsuiker en ½ el water in een kleine braadpan. Voeg de hazelnoten toe en karamelliseer ze. Giet op een stuk bakpapier, laat de hazelnoten afkoelen en hak ze grof.
5
Verwarm de room. Voeg 100 g chocoladedruppels toe en laat 2 min. rusten. Meng en verdeel de ganache over de taart. Voeg de gekarameliseerde hazelnoten toe, laat op een koele plek (maar niet in de koelkast) opstijven en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
2
Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet ⅔ van het deeg in de bakvorm (520 g).
3
Smelt 70 g chocoladedruppels au bain-marie of in de microgolfoven (1 min. op 600 W) en meng ze met de rest van het deeg. Verdeel op voldoende afstand van elkaar lepeltjes chocoladedeeg over het natuurdeeg.Steek er telkens verticaal een lepelsteel in en beweeg de lepel om een gemarmerd effect te creëren. Schuif 40 à 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Smelt 1 el fijne kristalsuiker en ½ el water in een kleine braadpan. Voeg de hazelnoten toe en karamelliseer ze. Giet op een stuk bakpapier, laat de hazelnoten afkoelen en hak ze grof.
5
Verwarm de room. Voeg 100 g chocoladedruppels toe en laat 2 min. rusten. Meng en verdeel de ganache over de taart. Voeg de gekarameliseerde hazelnoten toe, laat op een koele plek (maar niet in de koelkast) opstijven en serveer.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 364 kcal - Vetten: 20,7 g - Koolhydraten: 36,3 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 364 kcal - Vetten: 20,7 g - Koolhydraten: 36,3 g - Vezels: 2,1 g - Eiwitten: 7 g
Vegetarisch
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hazelnoten | geroosterd
Delhaize Hazelnoten | geroosterd
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
39
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
Pur Natur Yoghurt | Natuur | Greek style| Bio
700 gr
2de tegen -40%
Bio
    4
    99
    Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
    180 gr
    Bio
      6
      65
      Zonnebloemolie | Bio
      Delhaize Zonnebloemolie | Bio
      50 cl
      Bio
        3
        39
        Gist droog
        Dr. oetker Gist droog
        4 x 7 gr
        2
        85

        Reeds in je keuken

        Tarwebloem
        Delhaize Tarwebloem
        1 kg
        • little-lione.external.82792960.svg
        0
        35
        Suiker | Vervanger
        Zusto Suiker | Vervanger
        300 gr
        4
        29
        Kruiden | Zout | Berg | Molen
        Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
        140 gr
        -10% voor 3
        6
        35
        Totaal:
        €22,42