1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
2
Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet ⅔ van het deeg in de bakvorm (520 g).
3
Smelt 70 g chocoladedruppels au bain-marie of in de microgolfoven (1 min. op 600 W) en meng ze met de rest van het deeg. Verdeel op voldoende afstand van elkaar lepeltjes chocoladedeeg over het natuurdeeg.Steek er telkens verticaal een lepelsteel in en beweeg de lepel om een gemarmerd effect te creëren. Schuif 40 à 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Smelt 1 el fijne kristalsuiker en ½ el water in een kleine braadpan. Voeg de hazelnoten toe en karamelliseer ze. Giet op een stuk bakpapier, laat de hazelnoten afkoelen en hak ze grof.
5
Verwarm de room. Voeg 100 g chocoladedruppels toe en laat 2 min. rusten. Meng en verdeel de ganache over de taart. Voeg de gekarameliseerde hazelnoten toe, laat op een koele plek (maar niet in de koelkast) opstijven en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter met bakpapier.
2
Giet de yoghurt in een slakom. Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout. Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet ⅔ van het deeg in de bakvorm (520 g).
3
Smelt 70 g chocoladedruppels au bain-marie of in de microgolfoven (1 min. op 600 W) en meng ze met de rest van het deeg. Verdeel op voldoende afstand van elkaar lepeltjes chocoladedeeg over het natuurdeeg.Steek er telkens verticaal een lepelsteel in en beweeg de lepel om een gemarmerd effect te creëren. Schuif 40 à 45 min. in de oven (houd in het oog!). Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Smelt 1 el fijne kristalsuiker en ½ el water in een kleine braadpan. Voeg de hazelnoten toe en karamelliseer ze. Giet op een stuk bakpapier, laat de hazelnoten afkoelen en hak ze grof.
5
Verwarm de room. Voeg 100 g chocoladedruppels toe en laat 2 min. rusten. Meng en verdeel de ganache over de taart. Voeg de gekarameliseerde hazelnoten toe, laat op een koele plek (maar niet in de koelkast) opstijven en serveer.