1
Haal de pizzadegen uit hun verpakking, leg ze in grote kommen, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. op kamertemperatuur rusten (of in de oven, op 50°C).
2
Meng de zure room met de helft van de gehakte bieslook, peper en een snufje zout. Snijd de 2 soorten zalm in blokjes. Schil de knolselder en snijd hem met de mandoline in fijne plakjes. Meng ze goed met de olijfolie en zout, zodat alle plakjes bedekt zijn.
3
Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif je werkblad met bloem en rol de pizzadegen met een deegrol heel fijn uit. Leg ze op grote vellen bakpapier. Scheur de mozzarella in kleine stukken. Verdeel de mozzarella en de knolselder over de pizzadegen en bestrooi ze met geriste oregano. Schuif 1 pizza met haar bakpapier op het rooster van de oven en de andere op de ovenplaat. Bak ze gedurende 15 min. en verwissel ze halverwege de baktijd zowel van plaats, als van houder, om ze alle 2 mooi homogeen te bakken.
4
Verdeel de zalmeitjes en de 2 soorten zalm meteen over de pizza’s. Lepel er toefjes bieslookroom op en bestrooi met de rest van de gehakte bieslook. Dien op en geef er de rest van de room apart bij.
1
Haal de pizzadegen uit hun verpakking, leg ze in grote kommen, dek ze af met een keukendoek en laat ze 30 min. op kamertemperatuur rusten (of in de oven, op 50°C).
2
Meng de zure room met de helft van de gehakte bieslook, peper en een snufje zout. Snijd de 2 soorten zalm in blokjes. Schil de knolselder en snijd hem met de mandoline in fijne plakjes. Meng ze goed met de olijfolie en zout, zodat alle plakjes bedekt zijn.
3
Verwarm de oven voor op 220°C. Bestuif je werkblad met bloem en rol de pizzadegen met een deegrol heel fijn uit. Leg ze op grote vellen bakpapier. Scheur de mozzarella in kleine stukken. Verdeel de mozzarella en de knolselder over de pizzadegen en bestrooi ze met geriste oregano. Schuif 1 pizza met haar bakpapier op het rooster van de oven en de andere op de ovenplaat. Bak ze gedurende 15 min. en verwissel ze halverwege de baktijd zowel van plaats, als van houder, om ze alle 2 mooi homogeen te bakken.
4
Verdeel de zalmeitjes en de 2 soorten zalm meteen over de pizza’s. Lepel er toefjes bieslookroom op en bestrooi met de rest van de gehakte bieslook. Dien op en geef er de rest van de room apart bij.