1
Mix de bloemkool in de hakmolen tot kruimels en mix daarna de courgette apart tot puree. Leg een schone handdoek in een slakom, doe er de groenten in, vorm een bundel met de handdoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Laat 30 min. rusten en wring opnieuw goed uit.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de groentepulp in een slakom met de eieren, de geraspte grana padano, peper en zout tot een homogene massa. Vorm een deegbal. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het deeg met de vingers over tot een regelmatige ronde vorm. Bak 20 min. in de oven.
3
Bestrooi de pizza met de verbrokkelde mozzarella en geitenkaas. Bestrijk met de pesto en bak nog 10 min. in de oven. Werk af met rucola, stukjes rode biet en basilicumblaadjes. Serveer als voorgerecht (4 pers.) of als hoofdgerecht (2 pers.).
1
Mix de bloemkool in de hakmolen tot kruimels en mix daarna de courgette apart tot puree. Leg een schone handdoek in een slakom, doe er de groenten in, vorm een bundel met de handdoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Laat 30 min. rusten en wring opnieuw goed uit.
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de groentepulp in een slakom met de eieren, de geraspte grana padano, peper en zout tot een homogene massa. Vorm een deegbal. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er het deeg met de vingers over tot een regelmatige ronde vorm. Bak 20 min. in de oven.
3
Bestrooi de pizza met de verbrokkelde mozzarella en geitenkaas. Bestrijk met de pesto en bak nog 10 min. in de oven. Werk af met rucola, stukjes rode biet en basilicumblaadjes. Serveer als voorgerecht (4 pers.) of als hoofdgerecht (2 pers.).