Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de pasta in kokend gezouten water, maar slechts 70% van de aangeduide kooktijd. Giet ze af en spoel ze met koud water.
2
Snijd de ham in kleine vierkantjes. Meng de grofgeraspte courgettes in een grote ovenschaal met de room, de geraspte parmigiano, het gehakte basilicum, de ham, peper en zout. Voeg de uitgelekte pasta toe, meng, verdeel de bereiding gelijkmatig en bestrooi met geraspte gruyère.
3
Bak de pastaschotel gedurende 15 min. in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is en serveer meteen.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de pasta in kokend gezouten water, maar slechts 70% van de aangeduide kooktijd. Giet ze af en spoel ze met koud water.
2
Snijd de ham in kleine vierkantjes. Meng de grofgeraspte courgettes in een grote ovenschaal met de room, de geraspte parmigiano, het gehakte basilicum, de ham, peper en zout. Voeg de uitgelekte pasta toe, meng, verdeel de bereiding gelijkmatig en bestrooi met geraspte gruyère.
3
Bak de pastaschotel gedurende 15 min. in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin is en serveer meteen.
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.