⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenWitloofgratin met Quorngehakt en tomaten
Delhaize logo
  • Witloofgratin met Quorngehakt en tomaten

Witloofgratin met Quorngehakt en tomaten

Witloofgratin met Quorngehakt en tomaten
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g witloof
  • 400 g fijngehakte Quorn
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 100 g geraspte kaas "Gratin Mix"
  • 250 g Volkoren fusili
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 el Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 1 afgestreken el suiker
  • bieslook voor de afwerking
  • peper
  • zout
  • 1 ui
  • 800 g witloof
  • 400 g fijngehakte Quorn
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 100 g geraspte kaas "Gratin Mix"
  • 250 g Volkoren fusili
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 el Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • 1 afgestreken el suiker
  • bieslook voor de afwerking
  • peper
  • zout
  • 1 ui

Begin met koken

: 25 min + 15 min baktijd
1
Breng gezouten water in een pot aan de kook om de fusilli “al dente” te koken.
2
Fruit intussen de gehakte ui 2 min. in 2 eetlepels olie in een grote sauteuse op zacht vuur. Bestrooi met de kruiden, voeg de Quorn toe, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
3
Snij intussen het witloof in fijne reepjes. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote braadpan en stoof het witloof, regelmatig roerend, 15 min. op middelhoog vuur, tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Bestrooi met de suiker, roer en doe bij de Quornbereiding in de sauteuse. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de uitgelekte fusilli over de bodem van een grote ovenschaal. Bedek met het witloofmengsel, bestrooi met geraspte kaas en zet 15 min. in de oven.
5
Bestrooi met gehakte bieslook en serveer warm.
1
Breng gezouten water in een pot aan de kook om de fusilli “al dente” te koken.
2
Fruit intussen de gehakte ui 2 min. in 2 eetlepels olie in een grote sauteuse op zacht vuur. Bestrooi met de kruiden, voeg de Quorn toe, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe. Laat 15 min. op heel zacht vuur sudderen. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C.
3
Snij intussen het witloof in fijne reepjes. Verwarm 2 eetlepels olie in een grote braadpan en stoof het witloof, regelmatig roerend, 15 min. op middelhoog vuur, tot al het vrijgekomen vocht verdampt is. Bestrooi met de suiker, roer en doe bij de Quornbereiding in de sauteuse. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de uitgelekte fusilli over de bodem van een grote ovenschaal. Bedek met het witloofmengsel, bestrooi met geraspte kaas en zet 15 min. in de oven.
5
Bestrooi met gehakte bieslook en serveer warm.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Quorn steaks
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
2 × 650 gr
2de tegen -50%
3
49
Tomaten | Gepeld | Blokjes
365 Tomaten | Gepeld | Blokjes
800 gr
1
25
Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Pasta | Italiaans | Fusillone
Armando Pasta | Italiaans | Fusillone
500 gr
2+2 gratis
2
85
Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
15 gr
Bio
    1
    35
    Suiker | Fijne korrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1
    65
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Gesneden ajuinen
    Delhaize Gesneden ajuinen
    600 gr
    • frozen.external.af58c8a6.svg
    1
    45

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €20,87