Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGumbo van garnalen
Delhaize logo
  • Gumbo van garnalen
    A

Gumbo van garnalen

Gumbo van garnalenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 500 g diepgevroren scampi's
  • 1/2 kl pili-pilivlokken
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 kl oregano
  • 5 dl water
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie
  • Tabasco
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 2 uien
  • 1 gele paprika
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 courgette
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 500 g diepgevroren scampi's
  • 1/2 kl pili-pilivlokken
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 kl oregano
  • 5 dl water
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie
  • Tabasco
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 2 uien
  • 1 gele paprika

Begin met koken

: 35 min
1
Fruit de gesnipperde uien, de in blokjes gesneden paprika en de in halve schijfjes gesneden courgette in de olie in een stoofpan. Doe er zout, peper, paprikapoeder, oregano en de pili-pilivlokken bij. Roer 2 min zodat de specerijen de groenten goed omhullen.
2
Voeg de blokjes gepelde tomaten toe, de witte wijn, het verkruimelde bouillonblokje, het kruidentuiltje, de Worcestershiresaus en de Tabasco. Breng aan de kook en laat 15 min sudderen op zacht vuur.
3
Laat ondertussen de boter in een steelpan smelten, bestrooi met bloem en laat op zacht vuur bakken tot het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg geleidelijk aan en al roerend met de garde, het water toe. Giet deze saus bij in de stoofpan en laat verder zachtjes koken.
4
Pel de scampi’s en doe ze bij de saus, laat nog 2 min langer koken. Breng op smaak met peper en zout.
5
Dien warm op bestrooid met de gehakte kruiden. Serveer met rijst of brood.
1
Fruit de gesnipperde uien, de in blokjes gesneden paprika en de in halve schijfjes gesneden courgette in de olie in een stoofpan. Doe er zout, peper, paprikapoeder, oregano en de pili-pilivlokken bij. Roer 2 min zodat de specerijen de groenten goed omhullen.
2
Voeg de blokjes gepelde tomaten toe, de witte wijn, het verkruimelde bouillonblokje, het kruidentuiltje, de Worcestershiresaus en de Tabasco. Breng aan de kook en laat 15 min sudderen op zacht vuur.
3
Laat ondertussen de boter in een steelpan smelten, bestrooi met bloem en laat op zacht vuur bakken tot het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg geleidelijk aan en al roerend met de garde, het water toe. Giet deze saus bij in de stoofpan en laat verder zachtjes koken.
4
Pel de scampi’s en doe ze bij de saus, laat nog 2 min langer koken. Breng op smaak met peper en zout.
5
Dien warm op bestrooid met de gehakte kruiden. Serveer met rijst of brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 265; energie (kCal): 63; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 371,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 265; energie (kCal): 63; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 371,51
Zuid-Amerikaans
Moederdag,Romantisch diner,Vis - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
Hongarie-Hongarije Carpinus | 37.5cl | Puttony | 2016 | Witte wijn
37,5 cl
-30%
25
89
€36,99
Saus | Worcester
Lea & Perrins Saus | Worcester
15 cl
3
39
Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
3 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Kruiden | Pili - Pili | Molen
Santa Maria Kruiden | Pili - Pili | Molen
37 gr
-10% voor 3
3
85
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Tabasco | Groene peper
Tabasco Tabasco | Groene peper
6 cl
3
79
Cubetti | Tomaten blokjes | Verse basilicum
Elvea Cubetti | Tomaten blokjes | Verse basilicum
400 gr
2
35
Paprika | Geel
Delhaize Paprika | Geel
1 st
1
19
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
-10% voor 3
5
59
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
-10% voor 3
3
29
Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
Nestlé Bronwater|Niet bruisend|PET|Sportdop
12 x 33 cl
4
99
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€79,01