⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKöttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur
Delhaize logo
  • Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur

Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur

Köttbullar / Gehaktballetjes met puree en veenbessenconfituur
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 dl runderbouillon
  • veenbessenconfituur
  • aardappelpuree
  • peper
  • zout
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 3 el bloem
  • 300 g varken-kalf gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • 2 kruidnagels
  • 1 kl zwarte peper
  • 1/4 kl muskaatnoot
  • 1 kl gemberpoeder
  • 2 sneden wit brood
  • 300 g rundergehakt
  • 2 dl runderbouillon
  • veenbessenconfituur
  • aardappelpuree
  • peper
  • zout
  • 3 e.l. olijfolie
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 3 el bloem
  • 300 g varken-kalf gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • 2 kruidnagels
  • 1 kl zwarte peper
  • 1/4 kl muskaatnoot

Begin met koken

: 25 min
1
Leg de sneden brood in een diep bord en giet er de melk over. Knijp uit. Hak de ui fijn.
2
Stamp de kruidnagel in een vijzel tot poeder. Meng de twee soorten gehakt, het brood, de ui, het ei, de 4 kruiden, zout en peper. Vorm balletjes ter grootte van een grote noot.
3
Bak de gehaktballetjes in een pan met olie. Haal ze uit de pan.
4
Voeg de bloem toe aan de pan, roerbak tot de bloem lichtjes begint te verkleuren. Voeg de runderbouillon toe en meng goed. Doe er de room bij, laat nog 5 min koken en doe er dan de balletjes weer bij.
5
Serveer de gehaktballetjes met de puree en de veenbessenconfituur.
1
Leg de sneden brood in een diep bord en giet er de melk over. Knijp uit. Hak de ui fijn.
2
Stamp de kruidnagel in een vijzel tot poeder. Meng de twee soorten gehakt, het brood, de ui, het ei, de 4 kruiden, zout en peper. Vorm balletjes ter grootte van een grote noot.
3
Bak de gehaktballetjes in een pan met olie. Haal ze uit de pan.
4
Voeg de bloem toe aan de pan, roerbak tot de bloem lichtjes begint te verkleuren. Voeg de runderbouillon toe en meng goed. Doe er de room bij, laat nog 5 min koken en doe er dan de balletjes weer bij.
5
Serveer de gehaktballetjes met de puree en de veenbessenconfituur.
Nutritionele informatie
Energie: 812 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Scandinavisch
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt
300 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Fond | Rund
Fundo Fond | Rund
20 cl
3
79
Veenbessen | Naturel | Bokaal
Taste of Inspirations Veenbessen | Naturel | Bokaal
25 cl
2
49
Aardappelpuree
Delhaize Aardappelpuree
400 gr
3
39
Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
2 × +/- 279 gr
+/-€
4
74
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
3
35
Brood | Wit | Zonder gluten
Delhaize Brood | Wit | Zonder gluten
400 gr
3
79

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Room | Lichte | 15% 20cl
Dilea Room | Lichte | 15% 20cl
20 cl
2de tegen -50%
3
05
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Totaal:
+/-€40,55