⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenWitloof tonnato
Delhaize logo
  • Witloof tonnato
    D

Witloof tonnato

door Whoogy’s
Witloof tonnatoD
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 blik (200 g) tonijn in eigen nat
  • 3 ansjovisfilets in olie
  • 1 ei
  • 500 g vollegrondwitloof
  • 1/2 citroen
  • 1/4 bussel bieslook
  • 50 g parmigiano
  • 1 el kappertjes
  • 1 el mosterd
  • 3,5 dl zonnebloemolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 1 blik (200 g) tonijn in eigen nat
  • 3 ansjovisfilets in olie
  • 1 ei
  • 500 g vollegrondwitloof
  • 1/2 citroen
  • 1/4 bussel bieslook
  • 50 g parmigiano
  • 1 el kappertjes
  • 1 el mosterd
  • 3,5 dl zonnebloemolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
1
Hak de ansjovisfilets grof. Doe ze in een hoge, smalle beker en voeg het ei, de goed uitgelekte tonijn, het sap van de citroen, de mosterd, de kappertjes en de olie toe. Dompel een staafmixer in de beker en mix 4 à 5 sec. op de bodem om het ei te emulgeren. Trek de mixer dan heel langzaam omhoog, terwijl je van beneden naar boven beweegt (een super trucje om je saus in enkele seconden te monteren!). Breng verder op smaak en voeg naar eigen smaak Espelettepeper toe.
2
Verdeel enkele el saus over de bodem van een groot bord. Maak de witloofblaadjes los en stapel ze als een piramide bovenop de saus. Werk af met gesnipperde bieslook en fijngeraspte parmigiano à volonté. Geniet van het aperitief!
1
Hak de ansjovisfilets grof. Doe ze in een hoge, smalle beker en voeg het ei, de goed uitgelekte tonijn, het sap van de citroen, de mosterd, de kappertjes en de olie toe. Dompel een staafmixer in de beker en mix 4 à 5 sec. op de bodem om het ei te emulgeren. Trek de mixer dan heel langzaam omhoog, terwijl je van beneden naar boven beweegt (een super trucje om je saus in enkele seconden te monteren!). Breng verder op smaak en voeg naar eigen smaak Espelettepeper toe.
2
Verdeel enkele el saus over de bodem van een groot bord. Maak de witloofblaadjes los en stapel ze als een piramide bovenop de saus. Werk af met gesnipperde bieslook en fijngeraspte parmigiano à volonté. Geniet van het aperitief!
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 269 kcal - Vetten: 24,6 g - Koolhydraten: 1,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 10,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 269 kcal - Vetten: 24,6 g - Koolhydraten: 1,1 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 10,7 g
Belgisch
Gluten vrij
Winter
Hapjes

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tonijn | Olijfolie bio | Bio
Imperial Tonijn | Olijfolie bio | Bio
200 gr
Bio
    7
    65
    Ansjovis
    Delhaize Ansjovis
    90 gr
    2
    39
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Witloof | Hydrocultuur
    Delhaize Witloof | Hydrocultuur
    650 gr
    2de tegen -50%
    3
    49
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Bieslook | Verpakt
    Delhaize Bieslook | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Kappertjes | Surfines
    Delhaize Kappertjes | Surfines
    60 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Zonnebloemolie | Bio
    Delhaize Zonnebloemolie | Bio
    50 cl
    Bio
      3
      39

      Reeds in je keuken

      Mosterd | Zacht | Squeeze
      Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
      300 gr
      1
      35
      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €24,17