Recept zoekresultatenKiptonkatsu en gebakken noedels met groenten
Delhaize logo
  • Kiptonkatsu en gebakken noedels met groenten
    B

Kiptonkatsu en gebakken noedels met groenten

Kiptonkatsu en gebakken noedels met groentenB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 grote kippenborstfilets
  • 2 eieren
  • 2 grote wortelen
  • 1 grote preistok
  • 1 ui
  • 300 g linguine
  • 80 g cornflakes
  • bloem
  • 3 el light sojasaus
  • sweet sojasaus
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el gegrilde sesamolie
  • peper
  • zout
  • 2 grote kippenborstfilets
  • 2 eieren
  • 2 grote wortelen
  • 1 grote preistok
  • 1 ui
  • 300 g linguine
  • 80 g cornflakes
  • bloem
  • 3 el light sojasaus
  • sweet sojasaus
  • 1 dl zonnebloemolie
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el gegrilde sesamolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
2
Snijd intussen de kipfilets in de dikte tot 2 dunne lapjes. Maak kruisgewijs lichte insnijdingen in het dikste deel. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los met peper en zout. Plet de cornflakes tot dikke kruimels. Rol de kippenlapjes in de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de eieren. Rol ze ten slotte in de cornflakes en laat rusten.
3
Snijd de wortelen in fijne halve schijfjes. Snijd de prei (ook het groen) in stukken en dan in staafjes. Snipper de ui. Fruit alles 5 min. in een grote sauteer pan met 3 el zonnebloemolie. Voeg de pasta toe, de light sojasaus en de sesamolie. Bak op een vrij hoog vuur.
4
Bak tegelijkertijd de kiptonkatsu’s 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met een bodempje zonnebloemolie (of frituurolie). Laat ze op bakpapier uitlekken.
5
Snijd de tonkatsu’s in dikke sneetjes en serveer ze met de noedels met groenten en sweet sojasaus.
1
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze grondig onder koud water.
2
Snijd intussen de kipfilets in de dikte tot 2 dunne lapjes. Maak kruisgewijs lichte insnijdingen in het dikste deel. Kruid met peper en zout. Klop de eieren los met peper en zout. Plet de cornflakes tot dikke kruimels. Rol de kippenlapjes in de bloem, schud er de overtollige bloem af en haal ze door de eieren. Rol ze ten slotte in de cornflakes en laat rusten.
3
Snijd de wortelen in fijne halve schijfjes. Snijd de prei (ook het groen) in stukken en dan in staafjes. Snipper de ui. Fruit alles 5 min. in een grote sauteer pan met 3 el zonnebloemolie. Voeg de pasta toe, de light sojasaus en de sesamolie. Bak op een vrij hoog vuur.
4
Bak tegelijkertijd de kiptonkatsu’s 5 min. op een matig vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met een bodempje zonnebloemolie (of frituurolie). Laat ze op bakpapier uitlekken.
5
Snijd de tonkatsu’s in dikke sneetjes en serveer ze met de noedels met groenten en sweet sojasaus.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 225 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 18,7 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 11 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 225 kcal - Vetten: 11,7 g - Koolhydraten: 18,7 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 11 g
Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip
Delhaize Filet | Kip
600 gr
7
80
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Wortelen
3 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Prei
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pasta | Linguine
Delhaize Pasta | Linguine
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Cornflakes
Delhaize Cornflakes
750 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
95
Delhaize Sauce | Soja | Sweet
20 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Delhaize Sauce | Soja | Sweet
20 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39
    Sesamolie | Zuiver | Bio
    Delhaize Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    Bio
      12
      19

      Reeds in je keuken

      Delhaize Gele uien | Netje
      2 kg

      Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

      Bloem | Vloeiend
      Delhaize Bloem | Vloeiend
      1 kg
      0
      99
      Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      85 gr
      Bio
        4
        25
        Zout | Tafel | Naturel
        Jozo Zout | Tafel | Naturel
        1 kg
        1
        09
        Totaal:
        €29,00