Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenWilde eend, gekonfijte droge vruchten, pastinaakpuree
Delhaize logo
  • Wilde eend, gekonfijte droge vruchten, pastinaakpuree

Wilde eend, gekonfijte droge vruchten, pastinaakpuree

Wilde eend, gekonfijte droge vruchten, pastinaakpuree
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 30 g hazelnoten
  • peper
  • 6 e.l. olijfolie
  • 70 g gezouten boter
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 10 cl ciderazijn
  • 3 el vloeibare honing
  • 19 cl gevogeltefond
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 20 g sesamzaadjes
  • 2 kleine wilde eenden
  • 40 g witte amandelen
  • 50 g goudgele rozijnen
  • 10 cl warm water
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • verse tijm
  • 1 citroen (het sap)
  • 2 sinaasappels (het sap)
  • 4 grote uien
  • 700 g vastkokende aardappelen
  • 700 g pastinaken
  • 30 g hazelnoten
  • peper
  • 6 e.l. olijfolie
  • 70 g gezouten boter
  • 5 cl balsamicoazijn
  • 1/2 kl Espelettepeper
  • 10 cl ciderazijn
  • 3 el vloeibare honing
  • 19 cl gevogeltefond
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 20 g sesamzaadjes
  • 2 kleine wilde eenden
  • 40 g witte amandelen
  • 50 g goudgele rozijnen
  • 10 cl warm water

Begin met koken

: 50 min
1
Leg de rozijnen in het warme water. Voeg er de ciderazijn aan toe en laat ze zwellen. Meng de hazelnoten, de amandelen en de sesamzaadjes en zet apart.
2
Versnijd de eenden aan de gewrichten om de billen los te maken. Haal de filets eraf zoals je dat bij een kip zou doen.
3
Schil de uien en snijd ze in grote ringen. Bak ze in de helft van de olie tot ze doorschijnend zijn. Doe er ook 2/3 van het notenmengsel, de in reepjes gesneden gedroogde abrikozen en de uitgelekte rozijnen bij, plus de gevogeltefond, de tijm en het sinaasappel- en citroensap. Laat gedurende 20 min op een zacht vuur stoven en inkoken. Voeg er de peper en 2 el honing bij en breng op smaak.
4
Schil de aardappelen en de pastinaken. Hak ze in grove stukken en kook gedurende 25 min in gezouten water. Hak de peterselie fijn. Plet de aardappelen en de pastinaken samen met 50 g boter, 2 el olie en de peterselie, plus peper en zout.
5
Hak de rest van de droge vruchten in grote stukken. Schroei de eendenfilets en de billen aan beide zijden dicht, in een mengsel van 20 g boter en 1 el olie. Draai het vuur laag wanneer ze een kleurtje hebben en laat nog 2 à 3 min garen aan elke kant. Blus de braadpan met de balsamicoazijn, voeg 1 el honing en de gehakte vruchten toe en laat even karamelliseren.
6
Serveer de eend met de pastinaakpuree en de saus met droge vruchten.
1
Leg de rozijnen in het warme water. Voeg er de ciderazijn aan toe en laat ze zwellen. Meng de hazelnoten, de amandelen en de sesamzaadjes en zet apart.
2
Versnijd de eenden aan de gewrichten om de billen los te maken. Haal de filets eraf zoals je dat bij een kip zou doen.
3
Schil de uien en snijd ze in grote ringen. Bak ze in de helft van de olie tot ze doorschijnend zijn. Doe er ook 2/3 van het notenmengsel, de in reepjes gesneden gedroogde abrikozen en de uitgelekte rozijnen bij, plus de gevogeltefond, de tijm en het sinaasappel- en citroensap. Laat gedurende 20 min op een zacht vuur stoven en inkoken. Voeg er de peper en 2 el honing bij en breng op smaak.
4
Schil de aardappelen en de pastinaken. Hak ze in grove stukken en kook gedurende 25 min in gezouten water. Hak de peterselie fijn. Plet de aardappelen en de pastinaken samen met 50 g boter, 2 el olie en de peterselie, plus peper en zout.
5
Hak de rest van de droge vruchten in grote stukken. Schroei de eendenfilets en de billen aan beide zijden dicht, in een mengsel van 20 g boter en 1 el olie. Draai het vuur laag wanneer ze een kleurtje hebben en laat nog 2 à 3 min garen aan elke kant. Blus de braadpan met de balsamicoazijn, voeg 1 el honing en de gehakte vruchten toe en laat even karamelliseren.
6
Serveer de eend met de pastinaakpuree en de saus met droge vruchten.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette
1/2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Amandelen | Ongebrand
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Eetsinaas | 4ST
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Pastinaak | Geschoond
300 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Hazelnoten | geroosterd
Delhaize Hazelnoten | geroosterd
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
39
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Azijn | Balsamico | Modena | Bio
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena | Bio
25 cl
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
2
39
Azijn | Cider
Delhaize Azijn | Cider
50 cl
1
59
Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
Mielbio Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
300 gr
Bio
    5
    79
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Abrikozen | Zacht
    Delhaize Abrikozen | Zacht
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    29
    Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    Santa Maria Kruiden | Japanse Wasabi-Sesame
    44 gr
    -10% voor 3
    4
    25
    Filet | Kip | Gekookt en gerookt
    Delhaize Filet | Kip | Gekookt en gerookt
    90 gr
    4
    79
    Gedroogde rozijnen
    Vahiné Gedroogde rozijnen
    125 gr
    2
    45
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kruiden | Tijm
    Santa Maria Kruiden | Tijm
    15 gr
    -10% voor 3
    2
    75
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    €39,71