⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenNage van schelpdieren met peterselie
Delhaize logo
  • Nage van schelpdieren met peterselie
    A

Nage van schelpdieren met peterselie

Nage van schelpdieren met peterselieA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 partjes citroen
  • 1 citroen (het sap)
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • grof zout
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • peper
  • 2 kg schelpdieren (tapijt-, amandel-, venusschelpen, mesheften, …)
  • 4 partjes citroen
  • 1 citroen (het sap)
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • grof zout
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • peper
  • 2 kg schelpdieren (tapijt-, amandel-, venusschelpen, mesheften, …)

Begin met koken

: 10 à 30 min. + weektijd 1 u 30 min.
1
Laat de schelpdieren 1 u 30 min. weken in een grote hoeveelheid gezouten (grof zout) koud water, ververs het water om de 30 min.
2
Verwarm de olijfolie, de geperste lookteentjes en de tijm zachtjes in een grote stoofpot met dikke bodem of in een wok. Laat 2 min. fruiten op zacht vuur, voeg dan de schelpdieren (gespoeld en uitgelekt) toe. Dek af en verwarm ongeveer 5 min. op hoog vuur, schud de pot af en toe op.
3
Voeg, wanneer alle schelpen open zijn, de gehakte peterselie toe, meng en dek af. Laat nog 2 min. trekken.
4
Breng verder op smaak indien nodig en zet nog even op het vuur. Besprenkel met citroensap.
5
Verdeel de schelpdieren over soepkommen of diepe borden. Werk af met citroenpartjes.
1
Laat de schelpdieren 1 u 30 min. weken in een grote hoeveelheid gezouten (grof zout) koud water, ververs het water om de 30 min.
2
Verwarm de olijfolie, de geperste lookteentjes en de tijm zachtjes in een grote stoofpot met dikke bodem of in een wok. Laat 2 min. fruiten op zacht vuur, voeg dan de schelpdieren (gespoeld en uitgelekt) toe. Dek af en verwarm ongeveer 5 min. op hoog vuur, schud de pot af en toe op.
3
Voeg, wanneer alle schelpen open zijn, de gehakte peterselie toe, meng en dek af. Laat nog 2 min. trekken.
4
Breng verder op smaak indien nodig en zet nog even op het vuur. Besprenkel met citroensap.
5
Verdeel de schelpdieren over soepkommen of diepe borden. Werk af met citroenpartjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 290; energie (kCal): 69; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 421,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 290; energie (kCal): 69; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 421,24
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht