⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten
Delhaize logo
A

Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten

Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwtenA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 210 g artisjokbodems (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • groene pepers in bokaal, zacht of pikant (voor de afwerking)
  • 4 e.l. olijfolie
  • verse tijm
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 kl gedroogde pilipili in ringetjes
  • 1,9 dl lamsfond (uit bokaal)
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 180 g ontpitte zwarte olijven (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 800 g Keltische lamsribbetjes
  • 4 kardemompeulen
  • koriander of platte peterselie (voor de afwerking)
  • zure room (voor de afwerking)
  • peper
  • 2 rode ajuinen
  • 1 citroen
  • 3 lange rode paprika's
  • 210 g artisjokbodems (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • groene pepers in bokaal, zacht of pikant (voor de afwerking)
  • 4 e.l. olijfolie
  • verse tijm
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 el ras-el-hanout
  • 1 kl gedroogde pilipili in ringetjes
  • 1,9 dl lamsfond (uit bokaal)
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g gepelde tomaten (uit blik)
  • 180 g ontpitte zwarte olijven (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 240 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 800 g Keltische lamsribbetjes
  • 4 kardemompeulen
  • koriander of platte peterselie (voor de afwerking)

Begin met koken

: 20 min + 1 u kooktijd
1
Kruid de lamsribbetjes en laat ze goudbruin bakken in een grote tajine of in een grote braadpan met wat olie. Hak de knoflook en de tijm fijn, snijd de paprika’s in grote stukken en voeg de gesneden ingrediënten toe aan het lam.
2
Laat de artisjokbodems uitlekken en snijd ze doormidden. Voeg ze toe in de braadpan of tajine. Voeg vervolgens de tomaten, de lamsfond, de olijven en de goed uitgelekte kikkererwten toe. Snijd ½ citroen in partjes en voeg ze toe samen met de kruiden. Bedek de bereiding en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
3
Kruid bij met peper en zout indien nodig en garneer het gerecht met de uitgelekte groene pepers, stukjes citroen en fijngehakte koriander of platte peterselie. Voeg nog een scheutje zure room toe en dien goed warm op met couscous of pitabrood.
1
Kruid de lamsribbetjes en laat ze goudbruin bakken in een grote tajine of in een grote braadpan met wat olie. Hak de knoflook en de tijm fijn, snijd de paprika’s in grote stukken en voeg de gesneden ingrediënten toe aan het lam.
2
Laat de artisjokbodems uitlekken en snijd ze doormidden. Voeg ze toe in de braadpan of tajine. Voeg vervolgens de tomaten, de lamsfond, de olijven en de goed uitgelekte kikkererwten toe. Snijd ½ citroen in partjes en voeg ze toe samen met de kruiden. Bedek de bereiding en laat 1 u op een zacht vuurtje sudderen.
3
Kruid bij met peper en zout indien nodig en garneer het gerecht met de uitgelekte groene pepers, stukjes citroen en fijngehakte koriander of platte peterselie. Voeg nog een scheutje zure room toe en dien goed warm op met couscous of pitabrood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 638,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 399; energie (kCal): 96; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 6,3; suikers (g): 2,4; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 638,4
Orientaals
Gluten vrij
Vaderdag,Pasen
Diner
Hoofdgerecht