⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenRisotto met algen, crème van waterkers en hazelnoten
Delhaize logo
  • Risotto met algen, crème van waterkers en hazelnoten

Risotto met algen, crème van waterkers en hazelnoten

Risotto met algen, crème van waterkers en hazelnoten
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 280 g risotto met algen
  • 1 bussel waterkers
  • 100 g Grana Padano
  • 1 dl room
  • 60 g gezouten boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 100 g hazelnoten
  • peper
  • 280 g risotto met algen
  • 1 bussel waterkers
  • 100 g Grana Padano
  • 1 dl room
  • 60 g gezouten boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • 100 g hazelnoten
  • peper

Begin met koken

: 35 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Rasp de kaas en hak de hazelnoten grof. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de gehakte noten erover. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en rooster in de oven. Laat even afkoelen.
3
Bak de risotto glazig in 1 el olijfolie en voeg beetje bij beetje warm water toe. Wacht telkens tot het water volledig opgenomen is door de risotto alvorens opnieuw water toe te voegen. Laat zachtjes pruttelen gedurende 20 min. Voeg de koude boter en de resterende kaas toe en meng. Kruid met peper en zout.
4
Pluk de blaadjes waterkers en mix fijn met een scheutje water. Giet de room erbij, kruid met peper en zout en meng. Warm kort op.
5
Serveer de risotto met de waterkerscrème en de geroosterde hazelnoten.
6
Servez le risotto avec la crème de cresson et les noisettes grillées.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Rasp de kaas en hak de hazelnoten grof. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de gehakte noten erover. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas en rooster in de oven. Laat even afkoelen.
3
Bak de risotto glazig in 1 el olijfolie en voeg beetje bij beetje warm water toe. Wacht telkens tot het water volledig opgenomen is door de risotto alvorens opnieuw water toe te voegen. Laat zachtjes pruttelen gedurende 20 min. Voeg de koude boter en de resterende kaas toe en meng. Kruid met peper en zout.
4
Pluk de blaadjes waterkers en mix fijn met een scheutje water. Giet de room erbij, kruid met peper en zout en meng. Warm kort op.
5
Serveer de risotto met de waterkerscrème en de geroosterde hazelnoten.
6
Servez le risotto avec la crème de cresson et les noisettes grillées.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
3
39
Tuinkers | Vilt
Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr
1
09
Grana padano | BOB
Delhaize Grana padano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Hazelnoten | geroosterd
Delhaize Hazelnoten | geroosterd
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
39

Reeds in je keuken

Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€12,25