Gemakkelijk
Als je alles uit de kast wil halen voor een tafel vol blije gezichten.
- Verwarm de oven op 175°C.
- Snijd de ajuin fijn en pers de look.
- Maak blokjes van de wortelen, courgette en selder.
- Verwarm de olijfolie in een pan en bak het veggie gehakt 3 à 5 minuten op hoge temperatuur. Daarna mogen ui en look erbij. Laat even stoven en voeg er dan de blokjes wortel, selder en courgette bij. Laat een vijftal minuten stoven. Daarna voeg je de tomatenblokjes en de passata toe. Ook de verse tijm en de oregano mogen nu erbij. Meng door elkaar en kruid goed met peper en zout.
- Tijd voor de bechamelsaus! Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer voortdurend met een klopper tot je een koekjesgeur ruikt. Blijf roeren en voeg, scheutje na scheutje, de room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Snijd de tomaten in schijven.
- Kies een diepe ovenschotel en start de bouwwerken. Eerst een beetje groentesaus, daarbovenop een laag lasagnevellen, dan een mix van gegrilde aubergine- en tomatenschijven en tot slot een laagje bechamelsaus. Herhaal 2 keer en eindig met de bechamelsaus.
- Rasp de parmigiano, strooi ze erover en bak je lasagne in 30 minuten gaar.
Test je tafelgenoten: proeven ze veggie gehakt?
Wedden van niet? Want het Belgische Greenway gehakt heeft precies dezelfde textuur als gehakt, maar is 100% plantaardig. Lekker sappig, rijk van smaak, verrijkt met vitamine B12 en ijzer. En je vindt het exclusief bij Delhaize!