Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVol-au-vent van kreeft
Delhaize logo
  • Vol-au-vent van kreeft
    B

Vol-au-vent van kreeft

Vol-au-vent van kreeftB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 kreeften (voorgekookt)
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 preistengels
  • 1 ui
  • 4 lente-uitjes
  • 1 doos miniwortelen
  • 50 g broccoliroosjes
  • 100 g kastanjechampignons
  • 2 el tomatenpuree
  • 1,2 l fond van kreeft
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 40 g bloem
  • 1 dl vermout
  • 2 dl witte wijn
  • 40 g boter
  • peper
  • 2 kreeften (voorgekookt)
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 preistengels
  • 1 ui
  • 4 lente-uitjes
  • 1 doos miniwortelen
  • 50 g broccoliroosjes
  • 100 g kastanjechampignons
  • 2 el tomatenpuree
  • 1,2 l fond van kreeft
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 40 g bloem
  • 1 dl vermout
  • 2 dl witte wijn
  • 40 g boter

Begin met koken

: 45 min. + 5 min. baktijd
1
Snijd 2/3 van de selderstengels, de lente-uitjes en de helft van de preistengels in schuine stukken. Schil en halveer de miniwortelen. Blancheer deze groenten samen met de champignons en de broccoliroosjes ± 3 min. in gezouten water. Laat ze meteen afkoelen in ijswater, zodat hun mooie kleur behouden blijft.
2
Maak nu de bisque: hak de rest van de selderstengels en de preistengels en de ui grof.
3
Haal het vlees uit de kreeften, snijd in mooie stukken en zet opzij. Bewaar ook de scharen en enkele pootjes.
4
Hak de karkassen en de koppen grof. Doe ze in een kookpot samen met de groenten voor de bisque.
5
Zet alles onder met de fond, de vermout, de witte wijn en de tomatenpuree. Kook 20 min. op een zacht vuur onder deksel.
6
Mix alles in de keukenrobot fijn, zeef en de bisque is klaar. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
7
Maak een roux: klop de bloem en de boter samen en voeg er de bisque beetje bij beetje bij.
8
Voeg de stukken kreeft en de geblancheerde groenten toe en verwarm voorzichtig al roerend.
9
Bak de bladerdeegpasteitjes 5 min. in de oven, tot ze krokant zijn.
10
Dien de vol-au-vent samen met de bladerdeegpasteitjes op en werk af met de scharen en enkele pootjes.
1
Snijd 2/3 van de selderstengels, de lente-uitjes en de helft van de preistengels in schuine stukken. Schil en halveer de miniwortelen. Blancheer deze groenten samen met de champignons en de broccoliroosjes ± 3 min. in gezouten water. Laat ze meteen afkoelen in ijswater, zodat hun mooie kleur behouden blijft.
2
Maak nu de bisque: hak de rest van de selderstengels en de preistengels en de ui grof.
3
Haal het vlees uit de kreeften, snijd in mooie stukken en zet opzij. Bewaar ook de scharen en enkele pootjes.
4
Hak de karkassen en de koppen grof. Doe ze in een kookpot samen met de groenten voor de bisque.
5
Zet alles onder met de fond, de vermout, de witte wijn en de tomatenpuree. Kook 20 min. op een zacht vuur onder deksel.
6
Mix alles in de keukenrobot fijn, zeef en de bisque is klaar. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
7
Maak een roux: klop de bloem en de boter samen en voeg er de bisque beetje bij beetje bij.
8
Voeg de stukken kreeft en de geblancheerde groenten toe en verwarm voorzichtig al roerend.
9
Bak de bladerdeegpasteitjes 5 min. in de oven, tot ze krokant zijn.
10
Dien de vol-au-vent samen met de bladerdeegpasteitjes op en werk af met de scharen en enkele pootjes.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 281; energie (kCal): 67; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 2,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 555,16
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 281; energie (kCal): 67; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 2,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 555,16
Frans
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht