1
Snijd 2/3 van de selderstengels, de lente-uitjes en de helft van de preistengels in schuine stukken. Schil en halveer de miniwortelen. Blancheer deze groenten samen met de champignons en de broccoliroosjes ± 3 min. in gezouten water. Laat ze meteen afkoelen in ijswater, zodat hun mooie kleur behouden blijft.
2
Maak nu de bisque: hak de rest van de selderstengels en de preistengels en de ui grof.
3
Haal het vlees uit de kreeften, snijd in mooie stukken en zet opzij. Bewaar ook de scharen en enkele pootjes.
4
Hak de karkassen en de koppen grof. Doe ze in een kookpot samen met de groenten voor de bisque.
5
Zet alles onder met de fond, de vermout, de witte wijn en de tomatenpuree. Kook 20 min. op een zacht vuur onder deksel.
6
Mix alles in de keukenrobot fijn, zeef en de bisque is klaar. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
7
Maak een roux: klop de bloem en de boter samen en voeg er de bisque beetje bij beetje bij.
8
Voeg de stukken kreeft en de geblancheerde groenten toe en verwarm voorzichtig al roerend.
9
Bak de bladerdeegpasteitjes 5 min. in de oven, tot ze krokant zijn.
10
Dien de vol-au-vent samen met de bladerdeegpasteitjes op en werk af met de scharen en enkele pootjes.
1
Snijd 2/3 van de selderstengels, de lente-uitjes en de helft van de preistengels in schuine stukken. Schil en halveer de miniwortelen. Blancheer deze groenten samen met de champignons en de broccoliroosjes ± 3 min. in gezouten water. Laat ze meteen afkoelen in ijswater, zodat hun mooie kleur behouden blijft.
2
Maak nu de bisque: hak de rest van de selderstengels en de preistengels en de ui grof.
3
Haal het vlees uit de kreeften, snijd in mooie stukken en zet opzij. Bewaar ook de scharen en enkele pootjes.
4
Hak de karkassen en de koppen grof. Doe ze in een kookpot samen met de groenten voor de bisque.
5
Zet alles onder met de fond, de vermout, de witte wijn en de tomatenpuree. Kook 20 min. op een zacht vuur onder deksel.
6
Mix alles in de keukenrobot fijn, zeef en de bisque is klaar. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
7
Maak een roux: klop de bloem en de boter samen en voeg er de bisque beetje bij beetje bij.
8
Voeg de stukken kreeft en de geblancheerde groenten toe en verwarm voorzichtig al roerend.
9
Bak de bladerdeegpasteitjes 5 min. in de oven, tot ze krokant zijn.
10
Dien de vol-au-vent samen met de bladerdeegpasteitjes op en werk af met de scharen en enkele pootjes.