⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLuxeslaatje van 8 soorten groenten en kreeft
Delhaize logo
  • Luxeslaatje van 8 soorten groenten en kreeft
    A

Luxeslaatje van 8 soorten groenten en kreeft

Luxeslaatje van 8 soorten groenten en kreeftA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g minimaïs
  • 1 e.l. olijfolie
  • 5 cl olijfolie
  • dille
  • 2 sneetjes stokbrood
  • 50 g sluimererwten
  • 50 g radijzen
  • 50 g broccoliroosjes
  • 50 g miniasperges
  • 50 g wortelen
  • 1 sneetje ganzenleverpastei
  • 2 zoete 'Little Gem'-harten
  • peper
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 3 verse vijgen
  • 2 stronkjes fijnproeverswitloof
  • 1 kreeft (voorgekookt)
  • 50 g minimaïs
  • 1 e.l. olijfolie
  • 5 cl olijfolie
  • dille
  • 2 sneetjes stokbrood
  • 50 g sluimererwten
  • 50 g radijzen
  • 50 g broccoliroosjes
  • 50 g miniasperges
  • 50 g wortelen
  • 1 sneetje ganzenleverpastei
  • 2 zoete 'Little Gem'-harten
  • peper
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 3 verse vijgen

Begin met koken

: 25 min
1
Schil de wortelen en snijd alle groenten in stukken.
2
Blancheer de minimais, de asperges, de sluimererwten, de broccoliroosjes en de wortelen 2 min in gezouten water en laat ze meteen schrikken in ijswater zodat ze hun kleur behouden.
3
Trek de sneden brood in stukken en bak krokant in 1 el olijfolie.
4
Haal het vlees uit de kreeft en snijd in mooie stukken. Bewaar ook de scharen en enkele pootjes.
5
Snijd de ganzenleverpastei in blokjes.
6
Snijd de vijgen in kwartjes.
7
Maak een vinaigrette van 5 cl olijfolie, het citroensap, peper en zout.
8
Doe de groenten in een mooie kom of schaal en giet er de vinaigrette over.
9
Schik de vijgen, de croutons, de stukken kreeft en de blokjes ganzenleverpastei erbij, werk af met enkele takjes dille en dien meteen op.
1
Schil de wortelen en snijd alle groenten in stukken.
2
Blancheer de minimais, de asperges, de sluimererwten, de broccoliroosjes en de wortelen 2 min in gezouten water en laat ze meteen schrikken in ijswater zodat ze hun kleur behouden.
3
Trek de sneden brood in stukken en bak krokant in 1 el olijfolie.
4
Haal het vlees uit de kreeft en snijd in mooie stukken. Bewaar ook de scharen en enkele pootjes.
5
Snijd de ganzenleverpastei in blokjes.
6
Snijd de vijgen in kwartjes.
7
Maak een vinaigrette van 5 cl olijfolie, het citroensap, peper en zout.
8
Doe de groenten in een mooie kom of schaal en giet er de vinaigrette over.
9
Schik de vijgen, de croutons, de stukken kreeft en de blokjes ganzenleverpastei erbij, werk af met enkele takjes dille en dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 537; energie (kCal): 128; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 6,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 463,87
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 537; energie (kCal): 128; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 6,1; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 463,87
Lactose vrij
Brunch
Diner
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Leverpaté
1 sneetje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Gekookte kreeft 400-600g
+/- 500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Maïs | Mexicana
Bonduelle Maïs | Mexicana
140 gr
1
99
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Witte stokbroden
Delhaize Witte stokbroden
2 × 300 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
65
Peulen
Delhaize Peulen
200 gr
2
09
Aperogroente | Radijs 230g
Delhaize Aperogroente | Radijs 230g
230 gr
2+1 gratis
2
09
Broccoli
Delhaize Broccoli
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
110 gr
4
49
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Romeinse sla | Verpakt
Delhaize Romeinse sla | Verpakt
1 st
3
39
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Vijgen | Bio
Delhaize Vijgen | Bio
150 gr
Bio
    2
    59
    Witloof | Hydrocultuur
    Delhaize Witloof | Hydrocultuur
    650 gr
    2de tegen -50%
    3
    49

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €27,21