⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenVol-au-vent met Mechelse koekoek
Delhaize logo
  • Vol-au-vent met Mechelse koekoek
    B

Vol-au-vent met Mechelse koekoek

Vol-au-vent met Mechelse koekoekB
Gemiddeld
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 Mechelse koekoek
  • 200 g ongekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 1 eierdooier
  • 250 g witte champignons
  • 4 wortelen
  • 4 stengels selder
  • 1 preistok
  • 2 grote uien
  • 1 citroen
  • 4 takjes peterselie
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 2 dl room
  • 40 g bloem
  • 60 g boter
  • 1 gevogeltebouillonblokje
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 1 Mechelse koekoek
  • 200 g ongekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 1 eierdooier
  • 250 g witte champignons
  • 4 wortelen
  • 4 stengels selder
  • 1 preistok
  • 2 grote uien
  • 1 citroen
  • 4 takjes peterselie
  • 4 bladerdeegpasteitjes
  • 2 dl room
  • 40 g bloem
  • 60 g boter
  • 1 gevogeltebouillonblokje

Begin met koken

: 40 min. + 1 u. kooktijd
1
Hak de uien en de selder grof. Snijd de wortelen en de prei in dikke schijfjes. Doe de kip in een grote kookpot, voeg de groenten toe, het kruidentuiltje, peper en zout. Overgiet met koud water en breng aan de kook. Laat 1 u. zonder deksel pruttelen.
2
Snijd de champignons in grote stukken en fruit ze in een steelpan, met 10 g boter, een scheutje citroensap, peper en zout. Haal de champignons van het vuur zodra al hun vocht is vrijgekomen.
3
Rol kleine gehaktballetjes en bak ze op een matig vuurtje lichtjes goudbruin, in een braadpan met 10 g boter. Kruid met peper en zout.
4
Giet de gekookte kip af en filter de bouillon. Voeg er het vocht van de champignons en het vrijgekomen sap van de gehaktballetjes aan toe. Houd 8 dl apart.
5
Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een stoofpan. Bestrooi met bloem en meng 1 min. op een zacht vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de bouillon bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 1 min. op een zacht vuurtje indikken. Voeg de balletjes samen met de champignons toe en laat heel zachtjes sudderen.
6
Warm intussen de bladerdeegpasteitjes lichtjes op volgens de instructies op de verpakking. Scheur het vlees van de kip met de vingers los en voeg het toe aan de saus. Meng de eidooier met de room, haal de stoofpan van het vuur en giet er het losgeklopte ei in (de bereiding mag niet meer koken). Breng verder op smaak en voeg naar eigen smaak nog een beetje citroensap toe.
7
Vul de bladerdeegpasteitjes met de bereiding en bestrooi met peterselie. Werk af met citroenpartjes en dien meteen op. Geef er puree, kroketjes of frietjes bij.
1
Hak de uien en de selder grof. Snijd de wortelen en de prei in dikke schijfjes. Doe de kip in een grote kookpot, voeg de groenten toe, het kruidentuiltje, peper en zout. Overgiet met koud water en breng aan de kook. Laat 1 u. zonder deksel pruttelen.
2
Snijd de champignons in grote stukken en fruit ze in een steelpan, met 10 g boter, een scheutje citroensap, peper en zout. Haal de champignons van het vuur zodra al hun vocht is vrijgekomen.
3
Rol kleine gehaktballetjes en bak ze op een matig vuurtje lichtjes goudbruin, in een braadpan met 10 g boter. Kruid met peper en zout.
4
Giet de gekookte kip af en filter de bouillon. Voeg er het vocht van de champignons en het vrijgekomen sap van de gehaktballetjes aan toe. Houd 8 dl apart.
5
Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een stoofpan. Bestrooi met bloem en meng 1 min. op een zacht vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de bouillon bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 1 min. op een zacht vuurtje indikken. Voeg de balletjes samen met de champignons toe en laat heel zachtjes sudderen.
6
Warm intussen de bladerdeegpasteitjes lichtjes op volgens de instructies op de verpakking. Scheur het vlees van de kip met de vingers los en voeg het toe aan de saus. Meng de eidooier met de room, haal de stoofpan van het vuur en giet er het losgeklopte ei in (de bereiding mag niet meer koken). Breng verder op smaak en voeg naar eigen smaak nog een beetje citroensap toe.
7
Vul de bladerdeegpasteitjes met de bereiding en bestrooi met peterselie. Werk af met citroenpartjes en dien meteen op. Geef er puree, kroketjes of frietjes bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 127 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 5,5 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 7,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 127 kcal - Vetten: 8,4 g - Koolhydraten: 5,5 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 7,4 g
Belgisch
Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Mechelse koekoek
+/- 1,3 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Witte uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
+/- 279 gr
+/-€
4
74
Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
1
59
Prei | Fijngesneden
Delhaize Prei | Fijngesneden
300 gr
2de tegen -50%
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Koninginnenhapje | 4 stuks
Delhaize Koninginnenhapje | 4 stuks
140 gr
3
89
Room 35%
Delhaize Room 35%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Bouillon | Kip | Vetarm
365 Bouillon | Kip | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
45
Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop
Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€19,83