1
Hak de uien en de selder grof. Snijd de wortelen en de prei in dikke schijfjes. Doe de kip in een grote kookpot, voeg de groenten toe, het kruidentuiltje, peper en zout. Overgiet met koud water en breng aan de kook. Laat 1 u. zonder deksel pruttelen.
2
Snijd de champignons in grote stukken en fruit ze in een steelpan, met 10 g boter, een scheutje citroensap, peper en zout. Haal de champignons van het vuur zodra al hun vocht is vrijgekomen.
3
Rol kleine gehaktballetjes en bak ze op een matig vuurtje lichtjes goudbruin, in een braadpan met 10 g boter. Kruid met peper en zout.
4
Giet de gekookte kip af en filter de bouillon. Voeg er het vocht van de champignons en het vrijgekomen sap van de gehaktballetjes aan toe. Houd 8 dl apart.
5
Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een stoofpan. Bestrooi met bloem en meng 1 min. op een zacht vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de bouillon bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 1 min. op een zacht vuurtje indikken. Voeg de balletjes samen met de champignons toe en laat heel zachtjes sudderen.
6
Warm intussen de bladerdeegpasteitjes lichtjes op volgens de instructies op de verpakking. Scheur het vlees van de kip met de vingers los en voeg het toe aan de saus. Meng de eidooier met de room, haal de stoofpan van het vuur en giet er het losgeklopte ei in (de bereiding mag niet meer koken). Breng verder op smaak en voeg naar eigen smaak nog een beetje citroensap toe.
7
Vul de bladerdeegpasteitjes met de bereiding en bestrooi met peterselie. Werk af met citroenpartjes en dien meteen op. Geef er puree, kroketjes of frietjes bij.
1
Hak de uien en de selder grof. Snijd de wortelen en de prei in dikke schijfjes. Doe de kip in een grote kookpot, voeg de groenten toe, het kruidentuiltje, peper en zout. Overgiet met koud water en breng aan de kook. Laat 1 u. zonder deksel pruttelen.
2
Snijd de champignons in grote stukken en fruit ze in een steelpan, met 10 g boter, een scheutje citroensap, peper en zout. Haal de champignons van het vuur zodra al hun vocht is vrijgekomen.
3
Rol kleine gehaktballetjes en bak ze op een matig vuurtje lichtjes goudbruin, in een braadpan met 10 g boter. Kruid met peper en zout.
4
Giet de gekookte kip af en filter de bouillon. Voeg er het vocht van de champignons en het vrijgekomen sap van de gehaktballetjes aan toe. Houd 8 dl apart.
5
Smelt de rest van de boter op een zacht vuurtje in een stoofpan. Bestrooi met bloem en meng 1 min. op een zacht vuurtje. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de bouillon bij. Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en laat 1 min. op een zacht vuurtje indikken. Voeg de balletjes samen met de champignons toe en laat heel zachtjes sudderen.
6
Warm intussen de bladerdeegpasteitjes lichtjes op volgens de instructies op de verpakking. Scheur het vlees van de kip met de vingers los en voeg het toe aan de saus. Meng de eidooier met de room, haal de stoofpan van het vuur en giet er het losgeklopte ei in (de bereiding mag niet meer koken). Breng verder op smaak en voeg naar eigen smaak nog een beetje citroensap toe.
7
Vul de bladerdeegpasteitjes met de bereiding en bestrooi met peterselie. Werk af met citroenpartjes en dien meteen op. Geef er puree, kroketjes of frietjes bij.