1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups).
2
Meng de bloem, de fijne suiker, het zout, het bakpoeder en de fijngeraspte zeste van 4 clementines in een grote slakom. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren in een karaf, met de zure room en de olie. Giet het mengsel in het kuiltje en meng met een vork (het deeg hoeft niet volledig glad te zijn).
3
Schil de 4 geraspte clementines à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze op een bord in kleine stukken. Schep ze bij het deeg, samen met het vrijgekomen sap (pers ook het sap uit het resterende vruchtvlees van de clementines) en meng met een lepel. Verdeel het deeg over de bakvorm en schuif 20 min. in de oven. Laat 5 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Schil de laatste 2 clementines op de gewone manier. Snijd 12 partjes in 2 (begin aan de holle kant), zonder ze volledig door te snijden, zodat je ze als vlinders kunt openen. Laat ze even op keukenpapier uitlekken.
5
Klop de Philadelphia met de room tot een mooi smeuïge textuur. Roer er de bloemsuiker voorzichtig onder en dresseer met een spatel of een spuitzak een toefje crème op de muffins. Werk af met de clementinevlinders en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups).
2
Meng de bloem, de fijne suiker, het zout, het bakpoeder en de fijngeraspte zeste van 4 clementines in een grote slakom. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren in een karaf, met de zure room en de olie. Giet het mengsel in het kuiltje en meng met een vork (het deeg hoeft niet volledig glad te zijn).
3
Schil de 4 geraspte clementines à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze op een bord in kleine stukken. Schep ze bij het deeg, samen met het vrijgekomen sap (pers ook het sap uit het resterende vruchtvlees van de clementines) en meng met een lepel. Verdeel het deeg over de bakvorm en schuif 20 min. in de oven. Laat 5 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Schil de laatste 2 clementines op de gewone manier. Snijd 12 partjes in 2 (begin aan de holle kant), zonder ze volledig door te snijden, zodat je ze als vlinders kunt openen. Laat ze even op keukenpapier uitlekken.
5
Klop de Philadelphia met de room tot een mooi smeuïge textuur. Roer er de bloemsuiker voorzichtig onder en dresseer met een spatel of een spuitzak een toefje crème op de muffins. Werk af met de clementinevlinders en serveer.