Productterugroeping:« Geraspte worteltjes 340g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVlindercupcakes met clementines
Delhaize logo
  • Vlindercupcakes met clementines
    C

Vlindercupcakes met clementines

door Gema Gomez
Vlindercupcakes met clementinesC
Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 2 eieren
  • 600 g clementines
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1,5 dl room met 35% v.g
  • 2 dl zure room met 30% v.g.
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g bloemsuiker
  • 300 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 8 cl zonnebloemolie
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 600 g clementines
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1,5 dl room met 35% v.g
  • 2 dl zure room met 30% v.g.
  • 150 g kristalsuiker
  • 50 g bloemsuiker
  • 300 g bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 8 cl zonnebloemolie
  • 1 snufje zout

Begin met koken

: 45 min. (+ 20 min. kooktijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups).
2
Meng de bloem, de fijne suiker, het zout, het bakpoeder en de fijngeraspte zeste van 4 clementines in een grote slakom. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren in een karaf, met de zure room en de olie. Giet het mengsel in het kuiltje en meng met een vork (het deeg hoeft niet volledig glad te zijn).
3
Schil de 4 geraspte clementines à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze op een bord in kleine stukken. Schep ze bij het deeg, samen met het vrijgekomen sap (pers ook het sap uit het resterende vruchtvlees van de clementines) en meng met een lepel. Verdeel het deeg over de bakvorm en schuif 20 min. in de oven. Laat 5 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Schil de laatste 2 clementines op de gewone manier. Snijd 12 partjes in 2 (begin aan de holle kant), zonder ze volledig door te snijden, zodat je ze als vlinders kunt openen. Laat ze even op keukenpapier uitlekken.
5
Klop de Philadelphia met de room tot een mooi smeuïge textuur. Roer er de bloemsuiker voorzichtig onder en dresseer met een spatel of een spuitzak een toefje crème op de muffins. Werk af met de clementinevlinders en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de vakjes van een muffinbakvorm met papieren vormpjes (baking cups).
2
Meng de bloem, de fijne suiker, het zout, het bakpoeder en de fijngeraspte zeste van 4 clementines in een grote slakom. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eieren in een karaf, met de zure room en de olie. Giet het mengsel in het kuiltje en meng met een vork (het deeg hoeft niet volledig glad te zijn).
3
Schil de 4 geraspte clementines à vif, snijd de partjes tussen de vliezen uit en snijd ze op een bord in kleine stukken. Schep ze bij het deeg, samen met het vrijgekomen sap (pers ook het sap uit het resterende vruchtvlees van de clementines) en meng met een lepel. Verdeel het deeg over de bakvorm en schuif 20 min. in de oven. Laat 5 min. rusten, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
4
Schil de laatste 2 clementines op de gewone manier. Snijd 12 partjes in 2 (begin aan de holle kant), zonder ze volledig door te snijden, zodat je ze als vlinders kunt openen. Laat ze even op keukenpapier uitlekken.
5
Klop de Philadelphia met de room tot een mooi smeuïge textuur. Roer er de bloemsuiker voorzichtig onder en dresseer met een spatel of een spuitzak een toefje crème op de muffins. Werk af met de clementinevlinders en serveer.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 222 kcal - Vetten: 11 g - Koolhydraten: 25,4 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 4,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 222 kcal - Vetten: 11 g - Koolhydraten: 25,4 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 4,7 g
Belgisch
Vegetarisch
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Delhaize Mandarijnen
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Smeerkaas | LIGHT | Original
Philadelphia Smeerkaas | LIGHT | Original
320 gr
3
25
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39

    Reeds in je keuken

    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €13,12