1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter (of een cakevorm) met bakpapier. Tip: Als je een ringvorm gebruikt, hoef je die enkel te beboteren.
3
Giet de yoghurt in een slakom.
4
Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout.
5
Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet het deeg in de bakvorm en schuif gedurende ± 30 min. in de oven als je een ringvorm gebruikt, ± 40 min. voor een ronde bakvorm en ± 50 min. voor een cakevorm (houd in het oog!).
6
Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
7
Bestuif net voor het opdienen eventueel met bloemsuiker.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Bekleed een ronde bakvorm van 22 cm diameter (of een cakevorm) met bakpapier. Tip: Als je een ringvorm gebruikt, hoef je die enkel te beboteren.
3
Giet de yoghurt in een slakom.
4
Was het potje, droog het en gebruik het om de bloem (3 potjes), de suiker (2 potjes) en de olie (1 potje) af te meten. Doe alles één voor één in de slakom. Voeg de eieren toe, het bakpoeder en het zout.
5
Meng 2 min. met een elektrische klopper. Giet het deeg in de bakvorm en schuif gedurende ± 30 min. in de oven als je een ringvorm gebruikt, ± 40 min. voor een ronde bakvorm en ± 50 min. voor een cakevorm (houd in het oog!).
6
Laat lauw worden, ontvorm en laat op een rooster afkoelen.
7
Bestuif net voor het opdienen eventueel met bloemsuiker.