Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVitello tonnato II
Delhaize logo
  • Vitello tonnato II
    B

Vitello tonnato II

Vitello tonnato IIB
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 800 g kalfsoester
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 takje selder
  • 1 feuille laurier
  • 4 takjes platte peterselie
  • zout
  • 30 g kappertjes in zout
  • 10 bolletjes zwarte peper
  • 2 eigelen
  • zwarte peper
  • 1 el citroensap
  • 15 cl olijfolie
  • 200 g tonijn
  • 3 ansjovissen in olie
  • 800 g kalfsoester
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 takje selder
  • 1 feuille laurier
  • 4 takjes platte peterselie
  • zout
  • 30 g kappertjes in zout
  • 10 bolletjes zwarte peper
  • 2 eigelen
  • zwarte peper
  • 1 el citroensap
  • 15 cl olijfolie
  • 200 g tonijn
  • 3 ansjovissen in olie

Begin met koken

: 20 min. + 1 u kooktijd
1
Bind de varkensoester dicht. Schil de wortel en snijd deze in de lengte in tweeën. Schil de ui.
2
Doe de kalfsfilet in een stoofpan. Voeg de wortels, selder, ui, laurier, de takjes platte peterselie, het zout en de peperbolletjes toe. Giet er koud water bij totdat het gebraad bedekt is. Laat 1 uur stoven op een laag vuur met het deksel erop. Haal vervolgens het gebraad van het vuur en laat afkoelen. Filter de bouillon.
3
Week de kappertjes. Giet de eigelen in een diep bordje. Voeg zout, peper en het citroensap toe. Laat de eigelen rijzen met olijfolie.
4
Giet de tonijn, de geweekte kappertjes, de ansjovissen, wat blaadjes peterselie en 10 cl bouillon van de kalfsjus in de kom van een mixer. Mix, voeg mayonaise toe en mix opnieuw.
5
Op het bord: snijd het vlees in fijne sneetjes. Leg ze op een dienschotel. Overgiet met saus. Versier met de dikke kappertjes en blaadjes platte peterselie.
1
Bind de varkensoester dicht. Schil de wortel en snijd deze in de lengte in tweeën. Schil de ui.
2
Doe de kalfsfilet in een stoofpan. Voeg de wortels, selder, ui, laurier, de takjes platte peterselie, het zout en de peperbolletjes toe. Giet er koud water bij totdat het gebraad bedekt is. Laat 1 uur stoven op een laag vuur met het deksel erop. Haal vervolgens het gebraad van het vuur en laat afkoelen. Filter de bouillon.
3
Week de kappertjes. Giet de eigelen in een diep bordje. Voeg zout, peper en het citroensap toe. Laat de eigelen rijzen met olijfolie.
4
Giet de tonijn, de geweekte kappertjes, de ansjovissen, wat blaadjes peterselie en 10 cl bouillon van de kalfsjus in de kom van een mixer. Mix, voeg mayonaise toe en mix opnieuw.
5
Op het bord: snijd het vlees in fijne sneetjes. Leg ze op een dienschotel. Overgiet met saus. Versier met de dikke kappertjes en blaadjes platte peterselie.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 752; energie (kCal): 181; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 0,5; vezels (g): 2; eiwitten (g): 16,6; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 485,26
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 752; energie (kCal): 181; vetten (g): 10,9; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 0,5; vezels (g): 2; eiwitten (g): 16,6; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 485,26
Italiaans
Gluten vrij
Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Medaillon | Kalfs
Delhaize Medaillon | Kalfs
3 × +/- 309 gr
+/-€
7
66
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
215 gr
2de tegen -50%
1
85
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Kruiden | Laurierblaadjes
    Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    4 gr
    -10% voor 3
    2
    15
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Kappertjes | Surfines
    Delhaize Kappertjes | Surfines
    60 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Kruiden | Roze peperbollen
    Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
    21 gr
    -10% voor 3
    4
    65
    Scharreleieren | 5+1
    Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
    3
    20
    Geelvintonijn
    Delhaize Geelvintonijn
    2 × +/- 180 gr
    +/-€
    11
    52
    Ansjovis
    Delhaize Ansjovis
    90 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Citroensap | Vitamin C
    Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    +/-€68,08