⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Delhaize logo
  • Risotto
    C

Risotto

RisottoC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 300 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 1 ui
  • 1 el gevogeltebouillonpasta
  • 40 g boter
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 1/2 kl saffraanpoeder
  • 20 cl droge witte wijn
  • zout
  • zwarte peper
  • 300 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 1 ui
  • 1 el gevogeltebouillonpasta
  • 40 g boter
  • 40 g geraspte parmezaan
  • 1/2 kl saffraanpoeder
  • 20 cl droge witte wijn
  • zout
  • zwarte peper

Begin met koken

: 30 min
1
Bereid de bouillon door de bouillonpasta met het kokend water te mengen. Houd de bouillon op temperatuur, zodat hij de rijst niet afkoelt als je hem erbij voegt.
2
Hak de ui fijn en fruit hem 5 min in een pot met de helft van de boter.
3
Voeg de rijst toe en kook al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Voor risotto moet je rondgraanrijst (arborio of carnoli) gebruiken. Deze rijst is rijk aan zetmeel en absorbeert vocht zonder papperig te worden, met perfect resultaat: van buiten is hij zacht en smeuïg, van binnen een tikje krokant.
4
Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg een pollepel hete bouillon toe. Doe de saffraan erbij. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon bij als de vorige geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ongeveer 18 min koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenzijde krokant blijft. Haal de pot van het vuur.
5
Voeg de rest van de boter en de parmezaan toe. Meng en voeg zout en peper toe.
6
Dek af en laat 5 min opzwellen. Serveer in hete borden. Risotto alla milanese smaakt heerlijk bij ossobuco.
1
Bereid de bouillon door de bouillonpasta met het kokend water te mengen. Houd de bouillon op temperatuur, zodat hij de rijst niet afkoelt als je hem erbij voegt.
2
Hak de ui fijn en fruit hem 5 min in een pot met de helft van de boter.
3
Voeg de rijst toe en kook al roerend tot de rijst doorzichtig wordt. Voor risotto moet je rondgraanrijst (arborio of carnoli) gebruiken. Deze rijst is rijk aan zetmeel en absorbeert vocht zonder papperig te worden, met perfect resultaat: van buiten is hij zacht en smeuïg, van binnen een tikje krokant.
4
Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg een pollepel hete bouillon toe. Doe de saffraan erbij. Voeg telkens een nieuwe pollepel bouillon bij als de vorige geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ongeveer 18 min koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenzijde krokant blijft. Haal de pot van het vuur.
5
Voeg de rest van de boter en de parmezaan toe. Meng en voeg zout en peper toe.
6
Dek af en laat 5 min opzwellen. Serveer in hete borden. Risotto alla milanese smaakt heerlijk bij ossobuco.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1004; energie (kCal): 239; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 34,1; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 420,88
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1004; energie (kCal): 239; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 34,1; suikers (g): 0,6; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 420,88
Italiaans
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht