Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenVissoep met noordzeegarnalen
Delhaize logo
  • Vissoep met noordzeegarnalen
    A

Vissoep met noordzeegarnalen

Vissoep met noordzeegarnalenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 125 g noordzeegarnalen
  • 200 g knolselder
  • 2 preiwitten
  • 4 wortelen
  • 2 citroenen (het sap)
  • 600 g krielaardappelen
  • 2,5 dl room
  • 5 dl visbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 5 g verse tijm
  • peper
  • fleur de sel
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 125 g noordzeegarnalen
  • 200 g knolselder
  • 2 preiwitten
  • 4 wortelen
  • 2 citroenen (het sap)
  • 600 g krielaardappelen
  • 2,5 dl room
  • 5 dl visbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 5 g verse tijm
  • peper
  • fleur de sel

Begin met koken

: 10 min + 30 min kooktijd
1
Snijd de preiwitten in julienne. Schil en snijd de wortelen in staafjes en de knolselder in blokjes van 1 cm. Schil de krielaardappelen.
2
Kook de aardappelen gaar in veel water gedurende 20 min. Kook de groenten een na een al dente in hetzelfde kookvocht. Bewaar 5 dl van het kookvocht. Laat de groenten schrikken in ijswater.
3
Warm de visbouillon op. Voeg het kookvocht toe, de room, de groenten, de tijm, de laurier en het citroensap. Kruid naar smaak met fleur de sel en peper.
4
Kook de kabeljauw gaar in de bouillon en voeg de garnalen toe. Dien op.
1
Snijd de preiwitten in julienne. Schil en snijd de wortelen in staafjes en de knolselder in blokjes van 1 cm. Schil de krielaardappelen.
2
Kook de aardappelen gaar in veel water gedurende 20 min. Kook de groenten een na een al dente in hetzelfde kookvocht. Bewaar 5 dl van het kookvocht. Laat de groenten schrikken in ijswater.
3
Warm de visbouillon op. Voeg het kookvocht toe, de room, de groenten, de tijm, de laurier en het citroensap. Kruid naar smaak met fleur de sel en peper.
4
Kook de kabeljauw gaar in de bouillon en voeg de garnalen toe. Dien op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 309; energie (kCal): 74; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 542,79
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 309; energie (kCal): 74; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 542,79
Gluten vrij
Lunch
Lunch