⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenSoep van knolselder en rode biet, boterham met gerookte forel
Delhaize logo
  • Soep van knolselder en rode biet, boterham met gerookte forel
    A

Soep van knolselder en rode biet, boterham met gerookte forel

Soep van knolselder en rode biet, boterham met gerookte forelA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 270 g gerookte forel
  • 125 g verse geitenkaas
  • 200 g verse kaas
  • 1 dl room
  • 1 kleine knolselder
  • 6 uien
  • 100 g voorgekookte rode bieten
  • 1 citroen (het sap)
  • 5 g verse tijm
  • 10 g basilicum
  • 10 g dragon
  • 8 sneden zuurdesembrood
  • 10 g koriander
  • 2 el kappertjes
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 270 g gerookte forel
  • 125 g verse geitenkaas
  • 200 g verse kaas
  • 1 dl room
  • 1 kleine knolselder
  • 6 uien
  • 100 g voorgekookte rode bieten
  • 1 citroen (het sap)
  • 5 g verse tijm
  • 10 g basilicum
  • 10 g dragon
  • 8 sneden zuurdesembrood
  • 10 g koriander
  • 2 el kappertjes
  • 2 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 45 min
1
Pel de uien en hak grof. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en fruit de uien erin. Maak de knolselder schoon, snijd eveneens in grove stukken en voeg deze samen met de tijm bij de uien. Giet er water bij zodat de groenten net onder staan en breng aan de kook. Kook ze gedurende 30 min tot de groenten gaar zijn. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout.
2
Mix de rode biet fijn en voeg er de room, de helft van de geitenkaas en het sap van ½ citroen bij. Voeg er wat bietensap bij zodat je een gladde, lichtjes vloeibare textuur krijgt. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
3
Toast de sneetjes zuurdesembrood. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en hak ze fijn. Plet de gerookte forel met een vork en meng er de verse kaas en de resterende geitenkaas, de fijngehakte kruiden, de kappertjes en de rest van het citroensap onder. Kruid met peper en zout. Beleg de zuurdesemtoasts met de forel en werk af met de resterende verse kruiden.
4
Vul de kommetjes met de knolseldersoep, roer er de bietencrème door en serveer met de zuurdesemtoasts.
1
Pel de uien en hak grof. Zet een pan op het vuur met de olijfolie en fruit de uien erin. Maak de knolselder schoon, snijd eveneens in grove stukken en voeg deze samen met de tijm bij de uien. Giet er water bij zodat de groenten net onder staan en breng aan de kook. Kook ze gedurende 30 min tot de groenten gaar zijn. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout.
2
Mix de rode biet fijn en voeg er de room, de helft van de geitenkaas en het sap van ½ citroen bij. Voeg er wat bietensap bij zodat je een gladde, lichtjes vloeibare textuur krijgt. Kruid met peper en zout en meng nogmaals.
3
Toast de sneetjes zuurdesembrood. Pluk de blaadjes van de verse kruiden en hak ze fijn. Plet de gerookte forel met een vork en meng er de verse kaas en de resterende geitenkaas, de fijngehakte kruiden, de kappertjes en de rest van het citroensap onder. Kruid met peper en zout. Beleg de zuurdesemtoasts met de forel en werk af met de resterende verse kruiden.
4
Vul de kommetjes met de knolseldersoep, roer er de bietencrème door en serveer met de zuurdesemtoasts.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 121; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 809,49
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 121; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 3,2; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 809,49
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Forel | Zalm | Gerookt
Gabriel Forel | Zalm | Gerookt
2 × 150 gr
4
79
Geitenkaas | Belegen | Mini portie
Delhaize Geitenkaas | Belegen | Mini portie
+/- 130 gr
+/-€
3
00
Verse kaas natuur | Lactosevrij
Dilea Verse kaas natuur | Lactosevrij
200 gr
2de tegen -50%
5
69
Knolselderblokjes
Delhaize Knolselderblokjes
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
15
Gesneden ajuinen
Delhaize Gesneden ajuinen
600 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
45
Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
1 st
Bio
    1
    65
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Basilicum | Verpakt
    Delhaize Basilicum | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Dragon | Verpakt
    Delhaize Dragon | Verpakt
    20 gr
    1
    79
    Kleine witte broodjes
    Delhaize Kleine witte broodjes
    300 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    59
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Kappertjes | Surfines
    Delhaize Kappertjes | Surfines
    60 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89

    Reeds in je keuken

    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€31,07