1
Hak de rode kool grof en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met 1 el citroensap. Voeg 1 el olijfolie toe, de verse kaas en mix opnieuw.
2
Breng verder op smaak, werk af met een scheutje olijfolie en serveer bij het aperitief. Heerlijk met crackers met zaden, appelstaafjes …
3
Tip: Voeg naar eigen smaak 1 klein geperst teentje knoflook toe in de mix en/of werk af met enkele gehakte pecannoten.
4
Less Waste Tip: zin in een veggie of een vegan dip? Maakt niet uit, want rodekool doet het goed bij kaas en peulvruchten. Mix 60 gram rodekool met 120 gram feta of roomkaas (voor een veggie dip) OF 120 gram kikkererwten of witte bonen (voor een vegan dip). Breng op smaak met look, citroensaap, za’tar, peper en zout.
1
Hak de rode kool grof en mix hem in de beker van de hakmolen fijn met 1 el citroensap. Voeg 1 el olijfolie toe, de verse kaas en mix opnieuw.
2
Breng verder op smaak, werk af met een scheutje olijfolie en serveer bij het aperitief. Heerlijk met crackers met zaden, appelstaafjes …
3
Tip: Voeg naar eigen smaak 1 klein geperst teentje knoflook toe in de mix en/of werk af met enkele gehakte pecannoten.
4
Less Waste Tip: zin in een veggie of een vegan dip? Maakt niet uit, want rodekool doet het goed bij kaas en peulvruchten. Mix 60 gram rodekool met 120 gram feta of roomkaas (voor een veggie dip) OF 120 gram kikkererwten of witte bonen (voor een vegan dip). Breng op smaak met look, citroensaap, za’tar, peper en zout.