1
Meng de sojasaus, de vermout, de sesamolie en de gember in een kleine kom. Pel de vooraf ontdooide scampi’s, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Meng ze goed onder de marinade, dek af en laat 30 min. rusten.
2
Meng tevens de bloem, de peper, het ei en de melk met de garde tot een glad beslag. Laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
3
Verwijder het mandje uit de friteuse en verwarm de olie tot 180°C.
4
Laat de scampi’s uitlekken. Hou ze vast aan het staartje en dompel ze één voor één in het beslag. Leg ze achtereenvolgens in de hete olie. Gebruik een schuimspaan om ze er na ongeveer 2 min. uit te nemen : ze moeten aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze dan op keukenpapier. Afhankelijk van de grootte van de friteuse zal je meerdere keren moeten bakken.
5
Serveer heel warm met de zoetzure saus. Serveer als borrellhapje of als voorgerecht met wat kropsla en komkommer of zelfs als hoofdgerecht. Meng ze in dit geval, vlak voor je ze serveert, met een warme zoetzure saus waaraan groenten zijn toegevoegd.
1
Meng de sojasaus, de vermout, de sesamolie en de gember in een kleine kom. Pel de vooraf ontdooide scampi’s, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Meng ze goed onder de marinade, dek af en laat 30 min. rusten.
2
Meng tevens de bloem, de peper, het ei en de melk met de garde tot een glad beslag. Laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
3
Verwijder het mandje uit de friteuse en verwarm de olie tot 180°C.
4
Laat de scampi’s uitlekken. Hou ze vast aan het staartje en dompel ze één voor één in het beslag. Leg ze achtereenvolgens in de hete olie. Gebruik een schuimspaan om ze er na ongeveer 2 min. uit te nemen : ze moeten aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze dan op keukenpapier. Afhankelijk van de grootte van de friteuse zal je meerdere keren moeten bakken.
5
Serveer heel warm met de zoetzure saus. Serveer als borrellhapje of als voorgerecht met wat kropsla en komkommer of zelfs als hoofdgerecht. Meng ze in dit geval, vlak voor je ze serveert, met een warme zoetzure saus waaraan groenten zijn toegevoegd.