Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGarnalenbeignets met zoetzure saus
Delhaize logo
  • Garnalenbeignets met zoetzure saus

Garnalenbeignets met zoetzure saus

Garnalenbeignets met zoetzure saus
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 2 el sojasaus
  • 2 el witte vermout
  • 1 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • zwarte peper
  • 15 cl melk
  • frituurolie
  • zoetzure saus uit flesje
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 2 el sojasaus
  • 2 el witte vermout
  • 1 kl geroosterde sesamolie (voor wok)
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1 ei
  • zwarte peper
  • 15 cl melk
  • frituurolie
  • zoetzure saus uit flesje

Begin met koken

: 15 min. bereidingstijd + 30 min. rusttijd
1
Meng de sojasaus, de vermout, de sesamolie en de gember in een kleine kom. Pel de vooraf ontdooide scampi’s, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Meng ze goed onder de marinade, dek af en laat 30 min. rusten.
2
Meng tevens de bloem, de peper, het ei en de melk met de garde tot een glad beslag. Laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
3
Verwijder het mandje uit de friteuse en verwarm de olie tot 180°C.
4
Laat de scampi’s uitlekken. Hou ze vast aan het staartje en dompel ze één voor één in het beslag. Leg ze achtereenvolgens in de hete olie. Gebruik een schuimspaan om ze er na ongeveer 2 min. uit te nemen : ze moeten aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze dan op keukenpapier. Afhankelijk van de grootte van de friteuse zal je meerdere keren moeten bakken.
5
Serveer heel warm met de zoetzure saus. Serveer als borrellhapje of als voorgerecht met wat kropsla en komkommer of zelfs als hoofdgerecht. Meng ze in dit geval, vlak voor je ze serveert, met een warme zoetzure saus waaraan groenten zijn toegevoegd.
1
Meng de sojasaus, de vermout, de sesamolie en de gember in een kleine kom. Pel de vooraf ontdooide scampi’s, maar laat er het laatste stukje staart en de staartvinnen aan. Meng ze goed onder de marinade, dek af en laat 30 min. rusten.
2
Meng tevens de bloem, de peper, het ei en de melk met de garde tot een glad beslag. Laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
3
Verwijder het mandje uit de friteuse en verwarm de olie tot 180°C.
4
Laat de scampi’s uitlekken. Hou ze vast aan het staartje en dompel ze één voor één in het beslag. Leg ze achtereenvolgens in de hete olie. Gebruik een schuimspaan om ze er na ongeveer 2 min. uit te nemen : ze moeten aan beide kanten goudbruin zijn. Leg ze dan op keukenpapier. Afhankelijk van de grootte van de friteuse zal je meerdere keren moeten bakken.
5
Serveer heel warm met de zoetzure saus. Serveer als borrellhapje of als voorgerecht met wat kropsla en komkommer of zelfs als hoofdgerecht. Meng ze in dit geval, vlak voor je ze serveert, met een warme zoetzure saus waaraan groenten zijn toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Diner
Snack

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
3 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Saus | Soja
Suzi Wan Saus | Soja
14,3 cl
4
15
Vermouth | Rosso | 15% alc
Martini Vermouth | Rosso | 15% alc
75 cl
2de tegen -40%
7
79
Olie | Wok | Geroosterde sesam
Delhaize Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
4
45
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Saus | Zoetzuur
    Ben's Original Saus | Zoetzuur
    450 gr
    3
    49

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Olie | Frituur |  Blend
    Delhaize Olie | Frituur | Blend
    2 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    4
    19
    Totaal:
    €40,50