1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verhit een nootje boter in een sauteerpan en bak de lamsnootjes 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
3
Doe 2 eetlepels olie in de sauteerpan en fruit de gehakte uien 5 min. op een zacht vuur. Voeg de kaneel toe, de kurkuma, de gember en 1 koffielepel suiker. Roer 1 min.
4
Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en doe er 30 cl water bij en het kruidentuiltje. Laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
5
Ontpit ondertussen de dadels. Meng in een kom een nootje gesmolten boter, 1 koffielepel suiker en het oranjebloesemwater.
6
Wentel de dadels in dit mengsel. Plaats ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat 8 à 10 min. bakken in de oven.
7
Leg de lamsnootjes in de saus en bak nog 5 min. Draai ze halverwege de baktijd om (ze moeten rosé blijven).
8
Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
9
Snij het vlees in dikke plakken en dien onmiddellijk op met de gebakken dadels. Geef er couscous met amandelen bij.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verhit een nootje boter in een sauteerpan en bak de lamsnootjes 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
3
Doe 2 eetlepels olie in de sauteerpan en fruit de gehakte uien 5 min. op een zacht vuur. Voeg de kaneel toe, de kurkuma, de gember en 1 koffielepel suiker. Roer 1 min.
4
Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en doe er 30 cl water bij en het kruidentuiltje. Laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
5
Ontpit ondertussen de dadels. Meng in een kom een nootje gesmolten boter, 1 koffielepel suiker en het oranjebloesemwater.
6
Wentel de dadels in dit mengsel. Plaats ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat 8 à 10 min. bakken in de oven.
7
Leg de lamsnootjes in de saus en bak nog 5 min. Draai ze halverwege de baktijd om (ze moeten rosé blijven).
8
Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
9
Snij het vlees in dikke plakken en dien onmiddellijk op met de gebakken dadels. Geef er couscous met amandelen bij.