Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamsnootjes met gebakken dadels
Delhaize logo
  • Lamsnootjes met gebakken dadels

Lamsnootjes met gebakken dadels

Lamsnootjes met gebakken dadels
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 afgestreken kl kurkumapoeder
  • 1 el bloem
  • 200 g dadels
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 stokje kaneel
  • 1 kruidentuiltje
  • 700 g lamsnootjes
  • 2 nootjes boter
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl oranjebloesemwater
  • peper
  • 2 kl suiker
  • 2 uien
  • 1 afgestreken kl kurkumapoeder
  • 1 el bloem
  • 200 g dadels
  • 1 snuifje gemalen gember
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 stokje kaneel
  • 1 kruidentuiltje
  • 700 g lamsnootjes
  • 2 nootjes boter
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 kl oranjebloesemwater
  • peper
  • 2 kl suiker
  • 2 uien

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verhit een nootje boter in een sauteerpan en bak de lamsnootjes 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
3
Doe 2 eetlepels olie in de sauteerpan en fruit de gehakte uien 5 min. op een zacht vuur. Voeg de kaneel toe, de kurkuma, de gember en 1 koffielepel suiker. Roer 1 min.
4
Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en doe er 30 cl water bij en het kruidentuiltje. Laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
5
Ontpit ondertussen de dadels. Meng in een kom een nootje gesmolten boter, 1 koffielepel suiker en het oranjebloesemwater.
6
Wentel de dadels in dit mengsel. Plaats ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat 8 à 10 min. bakken in de oven.
7
Leg de lamsnootjes in de saus en bak nog 5 min. Draai ze halverwege de baktijd om (ze moeten rosé blijven).
8
Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
9
Snij het vlees in dikke plakken en dien onmiddellijk op met de gebakken dadels. Geef er couscous met amandelen bij.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verhit een nootje boter in een sauteerpan en bak de lamsnootjes 1 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de pan.
3
Doe 2 eetlepels olie in de sauteerpan en fruit de gehakte uien 5 min. op een zacht vuur. Voeg de kaneel toe, de kurkuma, de gember en 1 koffielepel suiker. Roer 1 min.
4
Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en doe er 30 cl water bij en het kruidentuiltje. Laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
5
Ontpit ondertussen de dadels. Meng in een kom een nootje gesmolten boter, 1 koffielepel suiker en het oranjebloesemwater.
6
Wentel de dadels in dit mengsel. Plaats ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat 8 à 10 min. bakken in de oven.
7
Leg de lamsnootjes in de saus en bak nog 5 min. Draai ze halverwege de baktijd om (ze moeten rosé blijven).
8
Breng op smaak met peper en zout en voeg de peterselie toe.
9
Snij het vlees in dikke plakken en dien onmiddellijk op met de gebakken dadels. Geef er couscous met amandelen bij.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Pasen
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lam
700 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
-10% voor 3
3
55
Medjool Dadels
Delhaize Medjool Dadels
250 gr
4
99
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
-10% voor 3
3
35
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Kruiden | Kruidenbuiltje
Santa Maria Kruiden | Kruidenbuiltje
14 gr
-10% voor 3
5
59
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Aroma | Oranjebloessem
Vahiné Aroma | Oranjebloessem
20 cl
3
89
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olijfolie | Extra vierge
Delhaize Olijfolie | Extra vierge
50 cl
5
85
Kruiden | Tellicherry-Pepper | Zwart | Molen
Santa Maria Kruiden | Tellicherry-Pepper | Zwart | Molen
70 gr
-10% voor 3
5
85
Totaal:
€31,20