Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFilet van bosduif met appel en calvados
Delhaize logo
  • Filet van bosduif met appel en calvados
    B

Filet van bosduif met appel en calvados

Filet van bosduif met appel en calvadosB
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g bosduiffilets
  • 25 cl calvados
  • 1 snuifje vierkruidenpoeder
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • fijngesneden bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl tijm
  • 10 cl verse room
  • 19 cl wildfond
  • 1 dikke Jonagold appel
  • boter
  • peper
  • 1 ui
  • 600 g bosduiffilets
  • 25 cl calvados
  • 1 snuifje vierkruidenpoeder
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • fijngesneden bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl tijm
  • 10 cl verse room
  • 19 cl wildfond
  • 1 dikke Jonagold appel
  • boter
  • peper
  • 1 ui

Begin met koken

1
Fruit de gesnipperde ui 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met 1 eetlepel olie. Voeg de wildfond toe, de tijm en 20 cl calvados. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
2
Schil de appel, snij in blokjes en doe ze bij in de saus. Voeg er dan het bindmiddel bij en laat nog 10 min. sudderen.
3
Bak de gehalveerde filets bruin in een kleine braadpan met de boter en 1 eetlepel olie. Overgiet, wanneer ze aan beide kanten bruingebakken zijn, met 5 cl calvados, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuur staan. Kruid met peper en zout en bestrooi met het vierkruidenpoeder.
4
Mix ondertussen de saus en doe er de room bij.
5
Neem de gebakken filets uit de pan, giet er de saus in, roer de aanbaksels los en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees in de saus en verwarm alles nog 1 min.
6
Dien goed warm op bestrooid met de peterselie. Geef er een knolselderpuree bij.
1
Fruit de gesnipperde ui 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met 1 eetlepel olie. Voeg de wildfond toe, de tijm en 20 cl calvados. Laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
2
Schil de appel, snij in blokjes en doe ze bij in de saus. Voeg er dan het bindmiddel bij en laat nog 10 min. sudderen.
3
Bak de gehalveerde filets bruin in een kleine braadpan met de boter en 1 eetlepel olie. Overgiet, wanneer ze aan beide kanten bruingebakken zijn, met 5 cl calvados, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuur staan. Kruid met peper en zout en bestrooi met het vierkruidenpoeder.
4
Mix ondertussen de saus en doe er de room bij.
5
Neem de gebakken filets uit de pan, giet er de saus in, roer de aanbaksels los en breng op smaak met peper en zout. Leg het vlees in de saus en verwarm alles nog 1 min.
6
Dien goed warm op bestrooid met de peterselie. Geef er een knolselderpuree bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 781; energie (kCal): 188; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 680,18
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 781; energie (kCal): 188; vetten (g): 11,3; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 680,18
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Duif
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Calvados
25 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
Maizena Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g
250 gr
2
29
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g
Knorr Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g
109 gr
3+1 gratis
2
69
Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio
850 gr
Bio
    3
    69
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Totaal:
    €19,50