1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Kook de groenten gaar in een kookpot met lichtgezouten kokend water; reken 8 min. vanaf het hernemen van het kookpunt.
3
Laat uitlekken en spoel even onder koud stromend water.
4
Klop ondertussen de eieren los met de melk en de olie. Los, bij voorkeur met de elektrische klopper, de bloem op in dit mengsel tot je een glad deeg bekomt.
5
Voeg de kaas, de ham en de uitgelekte groenten toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
6
Bekleed de bodem van een springvorm met een schijfje bakpapier, smeer de rand in met olie en stort er het deeg in. Bak 30 min. in de oven.
7
Laat 5 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
8
Halveer de taart, leg de helften omgekeerd naast elkaar in de vorm van de vleugels van een vlinder.
9
Versier zoals op de foto: gehalveerde kerstomaten voor het lichaam, schijfjes tomaat en komkommer voor de kop en de vleugels, bieslook voor de voelsprieten en maïs voor de afwerking.
10
Dien op met ketchup; snij in blokjes voor bij het aperitief of in stukken als voorgerecht. Ook heel geschikt voor een buffet (schik er dan fijngesneden sla rond) of voor een picknick (heel gemakkelijk om mee te nemen).
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Kook de groenten gaar in een kookpot met lichtgezouten kokend water; reken 8 min. vanaf het hernemen van het kookpunt.
3
Laat uitlekken en spoel even onder koud stromend water.
4
Klop ondertussen de eieren los met de melk en de olie. Los, bij voorkeur met de elektrische klopper, de bloem op in dit mengsel tot je een glad deeg bekomt.
5
Voeg de kaas, de ham en de uitgelekte groenten toe. Meng en breng op smaak met peper en zout.
6
Bekleed de bodem van een springvorm met een schijfje bakpapier, smeer de rand in met olie en stort er het deeg in. Bak 30 min. in de oven.
7
Laat 5 min. rusten, haal uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.
8
Halveer de taart, leg de helften omgekeerd naast elkaar in de vorm van de vleugels van een vlinder.
9
Versier zoals op de foto: gehalveerde kerstomaten voor het lichaam, schijfjes tomaat en komkommer voor de kop en de vleugels, bieslook voor de voelsprieten en maïs voor de afwerking.
10
Dien op met ketchup; snij in blokjes voor bij het aperitief of in stukken als voorgerecht. Ook heel geschikt voor een buffet (schik er dan fijngesneden sla rond) of voor een picknick (heel gemakkelijk om mee te nemen).