⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten
Delhaize logo
  • Kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten
    A

Kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomaten

Kabeljauw in papillot, stoemp met venkel en tomatenA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 650 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 g boter
  • 4 el droge witte wijn
  • verse tijm
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cl melk
  • 1 niet te dikke venkelknol
  • peper
  • 3 tomaten
  • 650 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 1 g boter
  • 4 el droge witte wijn
  • verse tijm
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cl melk
  • 1 niet te dikke venkelknol
  • peper
  • 3 tomaten

Begin met koken

1
Doe de in blokjes gesneden aardappelen en de fijngesneden venkel in een kookpot. Voeg het geperste knoflookteentje toe, zet onder koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
2
Verwarm, ondertussen, de oven voor op th. 6 – 180° C en neem er de ovenplaat uit. Neem 4 grote rechthoeken aluminiumfolie of bakpapier en plooi ze in 2 om 4 vierkanten te bekomen. Leg in het midden van elk vierkant een portie kabeljauw. Overgiet elke portie met 1 eetlepel wijn, kruid met peper en zout en voeg de tijm toe. Sluit de papillotten en bak ze 15 min. in de oven.
3
Pel ondertussen de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes.
4
Giet de gare aardappelen en venkel af. Verwarm even de melk en de boter in de kookpot, voeg de tomaten toe, de aardappelen en de venkel. Prak alles met de stamper en breng op smaak met peper en zout.
5
Neem de vis uit de papillot en serveer met de stoemp.
1
Doe de in blokjes gesneden aardappelen en de fijngesneden venkel in een kookpot. Voeg het geperste knoflookteentje toe, zet onder koud water en breng aan de kook. Reken dan 20 min. kooktijd.
2
Verwarm, ondertussen, de oven voor op th. 6 – 180° C en neem er de ovenplaat uit. Neem 4 grote rechthoeken aluminiumfolie of bakpapier en plooi ze in 2 om 4 vierkanten te bekomen. Leg in het midden van elk vierkant een portie kabeljauw. Overgiet elke portie met 1 eetlepel wijn, kruid met peper en zout en voeg de tijm toe. Sluit de papillotten en bak ze 15 min. in de oven.
3
Pel ondertussen de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes.
4
Giet de gare aardappelen en venkel af. Verwarm even de melk en de boter in de kookpot, voeg de tomaten toe, de aardappelen en de venkel. Prak alles met de stamper en breng op smaak met peper en zout.
5
Neem de vis uit de papillot en serveer met de stoemp.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 367; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 2,4; vezels (g): 4; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 429,87
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 367; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,3; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 6,5; suikers (g): 2,4; vezels (g): 4; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 429,87
Belgisch
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
South African Wine | Chardonnay
Delhaize South African Wine | Chardonnay
3 l
-25%
10
49
€13,99
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kabeljauwfilet | IJsland
Delhaize Kabeljauwfilet | IJsland
2 × +/- 330 gr
+/-€
8
08
Venkel
Delhaize Venkel
500 gr
1
79
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Melk | Halfvol | Zonder lactose
Dilea Melk | Halfvol | Zonder lactose
1 l
2de tegen -50%
2
79
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€40,61