1
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze grondig onder koud water en laat ze uitlekken.
2
Fruit intussen de gehakte uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Snijd de knolselder, de wortelen en de courgette in brunoise (kleine blokjes). Voeg ze toe in de stoofpan, zet het deksel op de pan en laat 10 min. slinken. Voeg dan de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en de rode wijn toe. Laat 15 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak met zout en Espelettepeper.
3
Maak de gekaramelliseerde uien: snijd de uien in reepjes en fruit ze in een braadpan, met de olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Voeg na 5 min. de balsamicoazijn en de rietsuiker toe. Laat 20 min. pruttelen en karamelliseren.
4
Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een grote steelpan. Bestrooi ze met bloem en meng 2 min. op een zacht vuurtje met een garde. Giet er beetje bij beetje al roerend de melk bij. Laat op een zacht vuurtje indikken, voeg de geraspte parmigiano toe en breng verder op smaak (zout en Espelettepeper).
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de pan van het vuur, meng de linzen met de gekaramelliseerde uien en breng verder op smaak (zout en Espelettepeper). Verdeel een beetje bechamelsaus over een heel grote ovenschaal (of 2 middelgrote schalen), bedek met lasagnebladen en een beetje bechamelsaus. Verdeel er het linzen- en uienmengsel bovenop en stel de lasagne samen, met afwisselende lagen pasta, tomatensaus en bechamelsaus. Eindig met lasagnebladen en overgiet ze met bechamelsaus. Leg er mozzarellaplakjes bovenop en bestrooi met geraspte parmigiano. Bak 40 min. in de oven.
6
Dien heel warm op en werk eventueel af met tijm.
1
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze grondig onder koud water en laat ze uitlekken.
2
Fruit intussen de gehakte uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Snijd de knolselder, de wortelen en de courgette in brunoise (kleine blokjes). Voeg ze toe in de stoofpan, zet het deksel op de pan en laat 10 min. slinken. Voeg dan de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en de rode wijn toe. Laat 15 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak met zout en Espelettepeper.
3
Maak de gekaramelliseerde uien: snijd de uien in reepjes en fruit ze in een braadpan, met de olijfolie, de tijm en de rozemarijn. Voeg na 5 min. de balsamicoazijn en de rietsuiker toe. Laat 20 min. pruttelen en karamelliseren.
4
Maak de bechamelsaus: smelt de boter in een grote steelpan. Bestrooi ze met bloem en meng 2 min. op een zacht vuurtje met een garde. Giet er beetje bij beetje al roerend de melk bij. Laat op een zacht vuurtje indikken, voeg de geraspte parmigiano toe en breng verder op smaak (zout en Espelettepeper).
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de pan van het vuur, meng de linzen met de gekaramelliseerde uien en breng verder op smaak (zout en Espelettepeper). Verdeel een beetje bechamelsaus over een heel grote ovenschaal (of 2 middelgrote schalen), bedek met lasagnebladen en een beetje bechamelsaus. Verdeel er het linzen- en uienmengsel bovenop en stel de lasagne samen, met afwisselende lagen pasta, tomatensaus en bechamelsaus. Eindig met lasagnebladen en overgiet ze met bechamelsaus. Leg er mozzarellaplakjes bovenop en bestrooi met geraspte parmigiano. Bak 40 min. in de oven.
6
Dien heel warm op en werk eventueel af met tijm.